Nordmennene slo de østerrikske ishockeyspillerne i en tøff duell mellom konkurrentene til det latviske landslaget/kunst

Ved starten av turneringen tapte Østerrike for det amerikanske landslaget kun i ekstraomganger og beseiret Latvias neste motstandere, tsjekkerne, på straffer, og kjempet om en plass i kvartfinalen. Et tap for Norge vil imidlertid skade australiernes sjanser i gruppe B alvorlig.

I de to første tredjedelene tok østerrikerne ledelsen og kom over et mål bak, men det norske landslaget nådde 4:2 midt i tredje periode. Det østerrikske landslaget reduserte forskjellen ytterligere i resultat, men klarte ikke å redde seg fra nederlag. På slutten av kampen kastet det norske landslaget likevel pucken i et tomt mål.

Senere onsdag møtes gruppe B-lederne Finland og Sverige.

I dagens første gruppe A-kamp i Helsingfors slo imidlertid Frankrike det italienske landslaget med 2:1 i tilleggstid, som holdt seg foran til det nest siste minuttet av ordinær tid.

Det latviske landslaget spiller sin neste kamp torsdag mot det tsjekkiske landslaget, men møter Østerrike på fredag.

I den første fasen av mesterskapet er 16 lag delt inn i to grupper, hvor de spiller mot en italiensk gruppe. De fire sterkeste lagene fra hver gruppe går videre til kvartfinalen. Verdensmesterne kunngjøres 29. mai.