Nordmenn risikerer å tape VM uten å svikte latvisk forsvar Sports

Mer enn 70 prosent. Nordmennene bombet den latviske porten og sjekket tiden. Ifølge skuddene var vertene over 25:6, men klarte likevel ikke å score.

På grunn av skaden spilte nordmennene, som ikke hadde sitt lyseste talent i Erling Haaland, remis med latvierne 0:0.

På FIFAs verdensranking er nordmenn 37, latviere nesten hundre posisjoner under 136.

De norske nederlagene benyttet ikke anledningen til å klatre til førsteplass i gruppe G av utvalget. De har nå 18 poeng og Nederland, som har en ekstra ledelse, spiller kampen mot Montenegro på lørdag.

Tyrkerne har like mange poeng som nordmennene, som ikke sparte Gibraltar 6:0 lørdag.

Det er kun gruppens vinnere som går videre til verdensmesterskapet i 2022 i Qatar, og nummer to spiller en ekstra sluttspillkamp.

Det er verdt å merke seg at nordmenn selv seriøst har vurdert å boikotte klodens preferanser på menneskerettighetsbrudd i Qatar.

For latvierne som på den tiden kjempet i defensiven var de allerede 6 poeng i utvalget. Naboene, som allerede har sikret seg sin nest siste plass i gruppen, vil kunne fylle opp kontoen sin ytterligere: de skal spille siste bortekamp med Gibraltar.

Den siste kampen til det norske landslaget blir mye vanskeligere: en tur til Nederland. Tyrkerne skal spille borte med Montenegro.

I den andre gruppen – D – feiret finnene en viktig seier. De beseiret Bosnia-Hercegovina 3:1 på bortebane, selv om de ikke scoret 11 meter i starten og spilte mer enn halve kampen uten en eneste spiller.

Jukka Raitala på FC fikk etter 37 minutter rødt kort for usportslig opptreden. Mål ble scoret av Marcus Forss (29 minutter), Robin Lod (51 minutter) og Daniel O’Shaughnessy (73 minutter).

Luka Menalo (69 minutter) scoret det eneste målet for Bosnia, som mistet enhver sjanse til å komme inn i verdensmesterskapet etter denne fiaskoen. Ifølge målene dominerte bosnierne 27:8.