Nordmenn innfrir ikke Latvias forventninger; plassen i kvartfinalen må vinnes i en hockeykamp mot Sveits / Artikkel

(supplert med å nå Tysklands kvartfinale)
Slovakene tok ledelsen 3-0 i første periode, og ledelsen var aldri mindre enn to mål.

Den første tredjedelen av episodene

Den slovakiske landslagsspilleren åpnet scoringen i det 4. minutt – etter en pasning fra nettmaskene var Mareks Hrivík smidigere enn forsvarsspiller og norske keeper Henrik Haukeland på stolpen. Nordmennene svarte med et skudd over tverrliggeren, mens det slovakiske laget doblet ledelsen til midtveis i tredje omgang: Peters Cehlárik nølte ikke med å benytte muligheten til å skyte fra under mål. Det norske forsvaret holdt heller ikke tilbake Robert Lantos, som sørget for 3-0 med en kjapp solo-kontring.

Episoder av andre tredjedel

Nordmennene kom inn på tabellen i starten av andre periode da Markus Vikingstad omsatte en god pasning foran mål til mål. Det slovakiske landslaget hadde flere gode sjanser til å øke ledelsen, men de ble ikke utnyttet.

Den tredje tredjedelen av episodene

Tre og et halvt minutt før kampslutt ble keeperen til det norske landslaget byttet ut med en utespiller, noe som gjorde at Rihard Paniks kunne sende pucken i tomt mål.

Dersom slovakene ikke klarer å beseire nordmennene i ordinær tid, vil det latviske landslaget være sikret deltagelse i kvartfinalen. Ettersom det slovakiske landslaget avsluttet gruppen med seier i ordinær tid, vil det latviske landslaget trenge minst ett poeng for å utligne i ordinær tid i sin siste undergruppe B-kamp mot sveitserne tirsdag kveld for å fortsette ligaen inn i sluttspillet.

Samtidig, i undergruppe A i Tammerfors, slo tyskerne det franske landslaget 5-0 og sikret seg en kvartfinaleplass.

Episoder fra kampen mellom Tyskland og Frankrike

Senere tirsdag kåres vinnerne av 2. plass i undergruppe B i kampen mellom kanadiske og tsjekkiske hockeyspillere i Riga, samt at det svenske og amerikanske landslaget møtes i kampen om førsteplassen i undergruppe A. Kl. på slutten av dagen i Tammerfors møter de finske vertene det danske landslaget.

De fire sterkeste lagene fra hver gruppe skal spille kvartfinale.

I undergruppe B i Riga er deltagelse i eliminasjonsturneringen allerede sikret av landslagene i Sveits, Tsjekkia og Canada, men i undergruppe A i Tammerfors er plassen i kvartfinalen garantert til USA, Sverige, Finland og Tyskland.

Hockey-VM finner sted i Riga og den finske byen Tammerfors, hvor medaljevinnerne offentliggjøres i finalen 28. mai.