Mol / Sērum og Miller / Tilman triumferer i «Elite 16»-turneringen i Ostrava – Beachvolley – Sportacentrs.com

• To latviske par konkurrerte i Ostarava, Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdins Og Tina Graudiņa / Anastasia Kravčenok, hvorav i hovedturneringen bare Graudiņa og Kravčenok, fordi Samoilovs og Šmēdiņš ikke klarte å komme seg gjennom kvalifiseringen. Den latviske kvinneduetten avsluttet turneringen med et kvartfinalenerlag og en femteplass.

• Utdelingen av medaljer på dette stadiet begynte med kvinnenes konkurranse om bronse. Den inneholdt to sveitsiske duoer, Joan Heydrich / Anouka Verge-Depré Og Tanya Huberli / Nina Bruner. De to startet kampen på samme måte, begge brukte litt tid fremover. Etter en teknisk timeout fikk Huberli og Bruner et gjennombrudd og akkumulerte en avgjørende ledelse på fem poeng. På slutten av settet endret det seg ikke ettersom de klarte å vinne settet med 21:16. I det andre settet tok Huberli og Bruner umiddelbart en fire poengs ledelse, men midt i settet ødela de den fullstendig. Det hele falt fra hverandre på slutten av settet, der Huberli og Bruner fikk et trepoengs gjennombrudd, og feiret en 2-0-seier (21:16, 21:18).

I finalen i kvinneturneringen møtte brasilianerne Talita og Rebeka, som beseiret Graudiņa og Kravčenok i kvartfinalen, og tyskerne Svenja Müller og Cinja Tilman hverandre.. Brasilianerne startet finalen bedre og fikk en trepoengs ledelse, men i andre halvdel av settet klarte tyskerne å bryte kampens gang. På slutten av settet spilte Tilman godt i forsvar, og førte tyskerne med to poeng, men i setball-spillet dro han ut ytterligere to baller i forsvar, noe som lot Miller lukke settet (21:18). Tyskerne startet det andre settet med fem poeng klart, men så jevnet kampen seg ut. Talita og Rebecca trappet ikke opp kampen et øyeblikk, noe som gjorde at Miller og Tillman kunne triumfere i turneringen – 2-0 (21:18, 21:16).

• Spanjolene møttes i kampen om bronsemedaljen i herreturneringen Pablo Herrera / Adrian Gavira og nederlandske sandvolleyballspillere Alexander Brouwer og Robert Mewsen. I starten av kampen tar spanjolene ledelsen med 7:4, men mister umiddelbart fordelen. Nederlenderen tok tøylene, men fikk først en to-poengs ledelse da motstanderne ikke klarte å score fire settpunkter, og dermed vant settet med 25:23. I det andre settet sådde Brouwer og Meuvsen en trepoengs ledelse, men ga ikke ledelsen til motstanderne, og feiret en 2-0-seier (25:23, 21:19).

I mellomtiden kom Ondrej Perusic og David Schweiner til den store finalen til glede for hjemmefansen, utfordret av nordmennene Anders Mol og Kristian Sörum. Nordmennene startet kampen bedre, og fikk raskt en topoengs ledelse, men tsjekkerne kunne reagere raskt og ta ledelsen, og opparbeidet seg også en trepoengs ledelse. Mol og Sērum tok igjen dette underskuddet, men det ble fulgt av en ny vending av tsjekkerne, som endte med en overbevisende seier i første sett – 21.15. Nordmennene startet også andre sett bedre, men denne gangen klarte tsjekkerne å kontre rett før teknisk pause. Helt til slutten av settet tok de to nordmennene minimal ledelse kun én gang, men da de fikk settballen brukte de den umiddelbart – 23:21.

• I tredje sett spilte tsjekkerne godt i forsvar, noe som gjorde at de hadde et minimalt overtak. Perusic klarte å trekke ut en nesten umulig ball, som et øyeblikk senere ga tsjekkerne en to-poengs ledelse (6:4). Et øyeblikk senere gjorde Schweiner en feil i trickskuddet sitt og resultatet ble uavgjort igjen. Nordmennene tok ledelsen en stund, men det ble fulgt opp av Perusics prestasjon, som gjorde at den tsjekkiske duoen tok to poeng klart. Nordmennene tok pause, hvorpå Mol scoret vegg (9:9). Den norske duoen hadde en ny sjanse til å ta to poengs ledelse, men klarte ikke å bryte Perusics forsvar. På slutten av settet viste Sērums sine defensive ferdigheter, og kom med to matchpoeng til nordmennene. Den første skjedde ikke, men med den andre avsluttet Sērums turneringen – 2-1 (15:21, 23:21, 15:13).

• Allerede neste uke drar de beste duoene i verden til Jurmala, hvor denne sesongens tredje «Elite 16»-turnering finner sted med en stor representasjon av latviske duoer.