Minimalt tap for latvisk U-20 hockeylag mot Hviterussland

Latvia bukket under for Hviterussland i ledernes kamp med 1: 2 (0: 0, 0: 1, 1: 1).

Raivis Ansons scoret det eneste målet for det latviske landslaget.

Hviterussland fikk en to-minutters blokkering både i midten av den første tredjedelen og starten på den andre, men latvierne klarte ikke å utnytte flertallet.

På sin side utnyttet hviterusserne sitt første nederlag i det latviske landslaget midt i andre periode, og skaffet Nikam Fennenko en straffe på to minutter. Med tre sekunder igjen i mindretall ble keeper Bruno Brewers retur sendt av Ilya Spats – 1:0 til fordel for Hviterussland.

Kort tid etter fikk også Daniels Mūrnieks avslaget, men ble stående uten konsekvenser.

I tredje periode hadde Latvia en ny sjanse i flertall, men den forble ubrukt. Bortekampen til to hockeyspillere mot en forsvarsspiller endte med et kast over det tomme målhjørnet.

Hviterussiske hockeyspillere viste hvordan slike situasjoner skulle realiseres i det 53. minutt. Aleksandrs Suvorovs nærmet seg målet fra venstre, passerte ikke, men sendte pucken til lengste hjørne – 2:0.

I det 55. minutt var pucken også for første gang i hviterussisk mål, men Ralf Bergmanis scoret pucken i mål etter sologangen etter dommerens fløyte.

Dette slapp en spiller fra begge lag, inkludert Bergman, løs på benken og fortsatte kampen med fire hockeyspillere.

26 sekunder senere brøt Raivis Ansons inn i målet alene mot keeper Alexei Kolosov, men ble stoppet av en uautorisert metode, dømte dommeren straffespark.

Anson selv gjorde det samme ved å skøyte fra høyre og sende pucken i mål mellom gripehansken og håndbeskytteren – 1:2.

I de siste to minuttene spilte Latvia uten keeper, men resultatet ble ikke uavgjort.

I turneringstabellen er det ni poeng på tre kamper for Hviterussland, seks for Latvia, og Norge og Kasakhstan har tatt tre poeng på to kamper, mens Ungarn og Danmark fortsatt leder.

Ved turneringsstart søndag slo de latviske juniorene sine norske jevnaldrende med 4:2, men mandag i en tøff kamp med 5:4 – hjemmelaget fra Danmark. Så langt har hviterusserne oppnådd to overbevisende seire: 9:1 over Danmark og 8:2 over Ungarn.

Torsdag møter det latviske laget Ungarn, mens lørdag møter de Kasakhstan. Kun gruppevinnere vil motta en elitedivisjonsbillett.

Som forberedelse til den regjerende turneringen, holdt Kārlis Zirnis» underordnede Four Nations-turneringen i Jelgava i november, hvor de spilte i Danmark 3:2, slapp inn 1:2 til østerrikerne og 1:6 kapitulerte for jevnaldrende Hviterussere. Testkamper med Optibet Hockey League (OHL)-lagene Zemgale / LLU og Mogo / LSPA ble også avholdt 6. og 8. desember.

U-20-landslagets hovedtrener Kārlis Zirnis dro til Danmark fra den første listen med 43 kandidater med 24 hockeyspillere: tre keepere, åtte forsvarsspillere og 13 spissspillere.

I fjor ble ikke førstedivisjonsmesterskapet i gruppe A arrangert, men for to år siden klarte ikke latvierne å vinne gruppen og komme tilbake til eliten. Tidlig i 2017 spilte Latvia i elitedivisjonen, men tapte i alle kamper, noe som resulterte i en lavere turnering.