Marike handlet Helmond med Tyskland og Norge

Pakk kofferten og gå ut i verden: den ene trenger ikke tenke på det og for den andre er det en drøm. For eksempel byttet Marike Stassar (53) hjemhavnen Helmond med Tyskland og deretter med Norge, på jakt etter eventyr. «Jeg var ikke nervøs, jeg så det bare som et eventyr!»

Marike bestemte seg for å flytte til Tyskland fordi hun syntes livet i Nederland var for hektisk. «I Nederland tror jeg at det alltid legges vekt på arbeid. Til slutt var det ikke annerledes i Tyskland, sier hun. Etter noen år ble jeg og mannen min Robert spurt om jobb i Norge. Her er familie viktigere enn jobb. Dette passer oss så mye bedre!

Borte i Norge

Med godt mot dro Marike og Robert nordover. «Jeg var ikke nervøs, jeg så det bare som et eventyr!» De to ble stoppet ved grensen. «Vi hadde tatt med vårt eget lager vin, som var rundt femten flasker. I Norge har man ikke lov til å ha med seg så mye alkohol. Vi visste ikke. Flaskene ble stående i tollen i flere måneder før vi returnerte dem. Heldigvis gikk resten greit!»

Teksten fortsetter under bildet>

Det er noe annet enn i Nederland! Foto: Marike Stassar

Kostbar

Marike måtte venne seg til prisene de første månedene i Norge. «Alt er så dyrt! Etter flyttingen følte vi oss som en øl. Da vi hørte prisen i kassen fikk vi sjokk. En kan koste rundt tjue euro! La oss raskt sette alt på plass igjen.»

Helmond

Marike kommer fortsatt tilbake til Helmond hvert år. «Min mor, bror og søster bor fortsatt i byen. Jeg besøker dem et par ganger i året.«Det har vært vanskeligere i det siste på grunn av kronen.» Robert og jeg ville tilbake før ferien, men vi testet positivt underveis.Vi måtte i karantene i tolv dager i Tyskland. Det var virkelig synd.»

Teksten fortsetter under bildet>

hjelm under fremmede land
Visste du at det også finnes ishoteller i Norge? Marike var der med familien sin. Foto: Marike Stassar

Shopping og karneval

Da Marike kom tilbake til henne hjemby, løper umiddelbart til butikkene. «Jeg kjøper alle skoene og klærne mine i Helmond. Moten her er mye vakrere og prisene er mye lavere enn i Norge. Moren min sier alltid at jeg er bra for Helmonds økonomi.»

Dessuten savner Marike spesielt karnevalet. «Jeg har alltid vært en aktiv karnevalsgjenger, men de vet ikke om den festen her. Så snart som mulig igjen, kommer jeg tilbake til Helmond for å feire karnevalet!»

Nå du!

Har du også handlet Helmond med Italia, Aruba, Mexico eller et helt annet land? Eller kjenner du en helmonder som har bodd et annet sted en stund? Vennligst send en e-post til [email protected] og kanskje vil du snart se deg på siden vår!

Les også:

Shirley Hawarde

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.