Løper Vaičule oppnår det høyeste resultatet på den første dagen av det latviske mesterskapet / Artikkel

Vaičule vant med en tid på 54,29 sekunder, foran sin nærmeste forfølger med over tre sekunder. Etter seieren sa Vaičule i et intervju på latvisk fjernsyn at det var viktig å finne den rette balansen mellom seier og oppnådd resultat.

«Jeg likte følelsen i løpet, og det er det viktigste i dag,» sa Vaičule.

Vaichule vil ikke ha en enkel tid i søndagens 200m-løp, da hun må gå head-to-head med Cindy Buksha. Bukša, som har kommet seg etter en ryggskade, seiret på 60 meter på lørdag. En sluttid på 7,56 sekunder var nok til den latviske sprinttittelen.

I en samtale med Latvijas Televīzija innrømmet Bukša at hun er veldig fornøyd med muligheten til å starte konkurransen uten smerter, og sprinteren forventer bedre og bedre resultater.

Kulestøtekspert Māris Urtāns viste alle de unge håpefulle hvor kreps tilbringer vinteren. Allerede ved første forsøk ga resultatet på 16,07 meter lederplasseringen. Ingen konkurrent klarte å bryte 16m-merket og Urtāns fikk tittelen den 39. latviske mesteren. Han vant den første av dem i 2000.

Etter nok en suksess sa Urtāns til latvisk TV at han vil være klar til å konkurrere i fremtiden så lenge noen slår ham i kulestøtbransjen.

Ilya Petrushenkos stabile prestasjon på 400m-løpet skal også ha ros – resultatet ble 48,01 sekunder. I tillegg triumferte Roberts Jānis Zālītis på 60m distansen med ny personlig rekord på 6,79 sekunder.

Søndag blir den andre dagen av det latviske mesterskapet.