Litaueren debuterer i det norske kvinnelaget i fotball: «I didn’t really deny Litauen»

Den 19 år gamle målvakten hadde på seg drakten til det norske landslaget under VM-kvalifiseringen mot det armenske laget. Nordmannen beseiret sine rivaler 10:0.

I en alder av 9 år emigrerte RM Rulytė til Norge sammen med foreldrene og 14 av dem aksepterte statsborgerskapet i dette landet.

«Jeg visste dagen før kampen at jeg spilte. Det var absolutt et mildt sjokk. Fotball er alt for meg. Og hvis det var nødvendig å bytte statsborgerskap for å bli en enda bedre spiller, hvorfor ikke,» sa fotballspilleren til TV3-nyhetsleder Patricia Babrauskaitė.

Etter å ha debutert med det norske landslaget, gikk han glipp av muligheten til å representere Litauen.

Imidlertid forsikret RM Rulytė at hans hjemland ikke ville bli nektet.

«Norge inviterte meg først og skapte de beste forutsetningene for meg å spille fotball. Jeg har de beste alternativene her. I dette tilfellet ser jeg ingen fordel i å spille for Litauen. Det er imidlertid feil å spre informasjonen om at jeg Jeg gir opp Litauen og at Litauen ikke betyr noe for meg. Dette er definitivt ikke tilfelle, sa keeperen.

LFFs generalsekretær Edgaras Stankevičius innrømmet overfor TV3 at RM Rulytės talent er tapt.

«Det gikk opp for oss da. Det vil være en større motivasjon for å ta mer oppmerksomhet til de talentfulle litauerne i diasporaen, vi har planlagt noen valg i fremtiden både mellom gutter og mellom megawatt, og på dette ønsker vi virkelig å ta hensyn «, forsikret en av LFF-lederne.

På FIFA-rankingen ligger nordmennene på 12. plass, mens Litauen er kun på 106. plass.

Retningslinjer:

RELATERTE ARTIKLER

Tomas Danilevičius om uendret Valdas Ivanauskas: «Det er ikke spillerne som velger trener, men LFF»

Arden Hadene

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.