Latviske skjelettister og bobsleder deltar i TOP 10-testkonkurransen på Beijing Olympic-bane / Artikkel

(Oppdatert etter dobbel bob)
Alle de sterkeste bobbene og skjelettistene forbereder seg til sesongen i andre halvdel av oktober i Yangtze, hvor de har trent de to foregående ukene. Den siste uken i oktober vil banen som er bygget for de olympiske leker være vertskap for internasjonale konkurranser.

De første skjelettistene konkurrerte, med Steel som kom på topp ti i en konkurranse med 25 utøvere. Andy var åttende i det første løpet, men i det andre løpet tok en feil på bunnen av banen ham til 14. plass, opplyste det latviske bob- og skjelettforbundet. Tyskeren Tina Hermane vant, som slo landsmannen Hannu Neizi med 0,04 sekunder.

I herrene ble Thomas nummer seks og niende, mens Martin ble nummer 8 og 10. Tyske Aleksandrs Gasners vant konkurransen med 30 deltakere.

I en samtale ansikt til ansikt sa Martins Dukurs til latvisk fjernsyn at det ennå ikke er mulig å trekke vidtrekkende konklusjoner, da luften varmes opp til 19 grader på dagen for testkonkurransen, men om vinteren vil det være betydelig ulemper. Martin påpekte at OL-banen krever veldig presis kjøring og det er veldig lett å kaste bort tid. Martin hadde to gode turer i treningsleiren, men de andre tok feil.

Treningsleir på Yanchin-banen for latviere tok uvanlig lang tid: tre uker klarte utøverne å tilbringe mer enn 40 turer. Skjelettene skal etter planen returnere til Latvia torsdag.

På slutten av dagen, i herredobbel bob, vant Ķibermanis 11. plass i det første løpet med Matīss Miknis, mens han i det andre oppnådde det andre resultatet. Dāvis Kaufmanis nådde 17. og 8. plass i løpene med Edgars Nemmi, som ga ham 15. plass. Emīls Cipulis og Ivo Dans Kleinbergs endte på 18. og 24. plass i løpet, og nådde 24. plass i den samlede stillingen og foran et av de rivaliserende mannskapene. Vinneren ble den tyske sjåføren Francesco Friedrich.

Tirsdag blir det nok et bobsledeløp for fire ekvipasjer i Yanchin.

Bobsleigh and Skeleton World Cup går av stabelen i andre halvdel av november på Eggs-banen i Østerrike.