Latviske skiskyttere i verdens sprint mesterskapet plass bak de beste seksti

Best av latvierne var Roland Pužulis, som tok 78. plass med en feil på to kast, og tapte på målstreken med tre minutter og 24,2 sekunder til den nye verdensmesteren Martin Fourcade fra Frankrike, som gjorde en feil i hvert av skuddene. .

Edgars Pikson, som oppnådde en utmerket åttendeplass i fjorårets sprint-verdensmesterskap, startet løpet lovende. Etter et feilfritt første skudd lå Picsons på 38. plass, men to feil i det andre skuddet presset latvieren til 81. plass, tre minutter og 29,2 sekunder bak Fourcade.

Andrejs Rastorgujevs endte på 83. plass, tre minutter og 33,9 sekunder bak vinneren med en skuddfeil, mens Artūrs Kolesnikovs, som skjøt feilfritt, tok 89. plass, fire minutter og sju, 8 sekunder fra Fourcade.

Sølvmedaljen i verdensmesterskapet ble vunnet av nordmannen Emil Hegle Svensen, som tapte 15,1 sekunder til Fourcade på målstreken med to skuddfeil, mens svensken Carl Juhan Bergman, som skjøt feilfritt, ble nummer tre, 17,7 sekunder bak. vinner.

136 utøvere kom i mål.

Fourcade har fortsatt førsteplassen på verdenscuprankingen for menn med 834 poeng, Svensen er nummer to med 807 poeng og Tysklands Andreas Birnbacher er på tredjeplass med 632 poeng.

I mellomtiden ligger Rastorgujev på 75. plass med 22 poeng.

Lørdag går det et sprintløp på 7,5 kilometer for kvinner, hvor fire utøvere skal representere Latvia: Anete Brice vil ha startnummer 71, Žanna Juškāne starter som nummer 87, Inga Paškovska går til banen med nummer 100, og Baiba Bendika startnummer 103.

Det er allerede meldt at mesterskapet startet torsdag med mixed stafett, der Norge vant etter å ha anket, men det latviske laget ble forbigått med én runde og sto uten resultat.

Søndag skal menn og kvinner konkurrere i forfølgelse.