Latviske skiskyttere ble utelatt blant de 80 beste utøverne i verdensmesterskapet på 15 kilometer på halvmeter onsdag.

Navngitt 5 stjernetegn, hvis liv snart vil begynne en «svart strek»

En cocktail

Hva Hva liker hvert stjernetegn best? Sjekk om astrologene har rett!

Les andre innlegg

Best blant de latviske utøverne var Žanna Juškāne, som begikk seks skuddfeil, tapte 12 minutter og åtte sekunder til den norske vinneren Tūra Berger og endte på 89. plass. Baiba Bendika ble stående på 99. plass med fem feil, Berger tapte 13 minutter og 39,7 sekunder, men Inga Paškovas skudd begikk også fem feil og var 13 minutter og 51,9 sekunder bak vinneren, noe som ga henne 102. plass. Anete Brice begikk imidlertid syv feil på fire skudd, og ble nummer 111 av 114 utøvere som fullførte. Han var 17 minutter og 42 sekunder bak vinneren. Betydelig nok, i den tredje skuddvekslingen klarte ikke Brice å treffe et eneste mål.

Berger gjorde i mellomtiden en feil på fire runder, på vei mot en meget overbevisende seier. Hun slo toer Marie-Laura Brunet med 56,4 sekunder, mens svenske Helen Ekholm tok tredjeplassen på pallen, ytterligere 14,7 sekunder bak. Brunet og Ekholm scoret heller ikke et eneste mål på 20 kamper.

ANDRE LESER AKKURAT

Berger ble den andre norske kvinnen i historien som vant verdensmesterskapet på 15 kilometer, samt den andre utøveren etter tyske Andrea Henkel, som vant både verdensmesterskapet og de olympiske leker i denne disiplinen.

Dette var Bergers tredje gullmedalje i verdensmesterskapets historie, da hun i fjor og i år vant mixstafetten med det norske laget.

I mellomtiden ble den legendariske tyske Magdalena Neuner, som slutter ved sesongslutt i en alder av 25 år, uten medalje for første gang i dette verdensmesterskapet. Over distansen på 15 kilometer gjorde Neuner seks skuddfeil og endte kun på 23. plass.

I verdensmesterskapet telles poengene også i den samlede verdenscuprankingen. Neuner leder fortsatt kvinnekonkurransen med 1062 poeng. På andreplass med 1021 poeng er hviterussiske Darya Domrachova, som denne gangen forble på 25. plass, mens Berger tok tredjeplass med 893 poeng.

Som rapportert, i sprintrennet på 7,5 kilometer som ble holdt sist lørdag, kom ingen av de latviske utøverne inn blant de 60 beste og kvalifiserte seg ikke til søndagens distanseforfølgelse.