Latviske ishockeyspillere tapte mot Slovakia i den andre kampen i verdensmesterskapet

Keeperne Artūrs Šilovs og Stanislavs Skorvaneks ble anerkjent som de beste spillerne.

Som i den første kampen kom latvierne seg raskt også i denne, allerede i det 44. sekundet, etter en pasning fra nettmaskene, ble Artūrs Šilov slått av Šukeļis. I oppfølgeren reddet Shilov hjemmelaget fra et misset mål i et par episoder til.

I andre halvdel av perioden hadde Robert Bukart gode sjanser til å sette inn 1:1, men sendte ikke pucken i mål fra kloss hold.

I begynnelsen av andre periode var latviske hockeyspillere i flertall, men de klarte ikke å utnytte det, og brukte mesteparten av de to minuttene i flertall på å prøve å holde seg i frontbanen.

Ettersom tredje omgang fortsatte fikk Latvia nok en gang muligheten til å spille i flertall i to minutter. Til tross for at de latviske hockeyspillerne denne gangen brukte mest tid i motstanderens mål, reddet den slovakiske målvakten alle skudd.

Med drøye tre minutter igjen av perioden utlignet Abol, som gikk solo mot den slovakiske keeperen til pause og sendte pucken i motstanderens mål.

Innholdet fortsetter etter reklame

På den annen side startet kampens siste 20 minutter med flere forsøk fra Latvia på å ta ledelsen, men slovakene klarte å ta ett mål tilbake i det 51. minutt. Hrivīks var den første som slo tilbake foran det latviske målet og kom seg raskt forbi Šilov.

Etter to slovakiske klareringer, med omtrent fem minutter igjen av kampen, hadde Latvia muligheten til å spille inn den femte mot tre motstandere i ett minutt, etterfulgt av ytterligere ett minutt med én spillers ledelse. Latviske hockeyspillere forsøkte flere ganger å slå den slovakiske keeperen igjen, men nesten tre minutter brukt i flertall endte uten nøyaktige skudd.

I mellomtiden, med mindre enn tre minutter igjen av ordinær tid, ble begge lag straffet med gjensidig avvisning, Oskar Batņas fra Latvia gikk til benken og ble utvist. Lagene skulle spille fire mot fire i to minutter, men Shilov ble erstattet av den femte spilleren.

Latvia klarte ikke å score flere mål og sluttresultatet av kampen forble uendret.

Etter de første gruppe B-kampene har Canada, Sveits, Tsjekkia og Slovakia hver tre poeng, Kasakhstan har to poeng, Norge har vunnet ett, men Slovenia og Latvia har ingen poeng. Av alle lagene i gruppe B er det kun Latvia og Slovakia som har spilt to kamper hver.

Latvia spiller sin neste kamp mandag når de møter Tsjekkia klokken 20:20 på Arena Riga.