Latviske hockeyspillere viser karakter og vinner en tøff seier mot Storbritannia

Oskars Batņa, Jānis Jaks, Rihards Bukarts og Andris Džeriņš scoret for det latviske landslaget, men Mārtiņš Dzierkals skilte seg ut med tre målgivende pasninger. Tre av de fire målene ble for det meste scoret av latviske hockeyspillere.

Sammenlignet med forrige kamp kom Elvis Merzlikins tilbake til målet til det latviske landslaget, men i andre periode fortsatte han ikke spillet på grunn av skade. Ubeseiret Artūrs Šilovs kom inn i målet.

Dzierkals ble anerkjent som den beste spilleren på det latviske landslaget, mens Matthew Maiers mottok prisen i rekkene til motstanderne.

Latvia avslutter gruppeturneringen tirsdag med kamp mot Sverige. For å kvalifisere seg til kvartfinalen må Latvia vinne ordinær tid.

Sammenlignet med forrige kamp kom Elvis Merzlikins tilbake til målet til det latviske landslaget, men i andre periode fortsatte han ikke spillet på grunn av skade. Artūrs Šilovs slapp inn målet, som forble ubeseiret ettersom Latvia avslutter gruppeturneringen tirsdag med en kamp mot Sverige.

I det femte spilleminuttet gikk Klāvs Veinbergs til benken avvist for en kamp med en høy stokk. Britene spilte tomt mål og Brets Perlini scoret 1-0 i det sjette minuttet, hvor Storbritannia tok ligaflertallet for første gang.

Latvia fikk også raskt muligheten til å spille i flertall, men ble ikke brukt og falt i midten av perioden i mindretall for andre gang fordi Artūrs Kulda brøt reglene. Motstanderne hadde et par farlige øyeblikk, men det andre målet klarte ikke å score for flertallet.

Men under straffen for Batnas overlegenhet brakte Keid Nelson pucken i mål med en skøyte på venstre stolpe. Etter å ha dømt fra videoen, konkluderte dommerne med at målet ble scoret i henhold til reglene og i det 13. minutt ble resultatet 2:0 til fordel for Storbritannia.

I det femte minuttet av andre periode etter Nikolai Jelisejevs innkast ble pucken tatt av Batņa, som var helt fri til å kaste den i mål – 1:2. To minutter senere fløy imidlertid Lewis Hooke inn i boksen og har gjort et 3:1-kast fra innkastet. Artūrs Šilovs ble med på «festningen» til det latviske landslaget etter sitt tredje mål.

Med mindre enn ni minutter igjen av perioden hadde Rodrigo Ābol et flott øyeblikk, og kastet pucken fra mål til motstanderens keeper, men verken Ronalds Ķēniņš eller Rūdolfs Balcers klarte å score pucken.

Sju minutter før de går til garderoben har Latvia muligheten til å spille i flertall. Etter å ha spilt i fjerde mot tre, i det tredje minuttet av det tredje, nådde Jak 2:3 midt i runden med en sterk overføring.

Latverne brukte nok en gang de to siste minuttene av perioden i flertall, men klarte ikke å balansere resultatet. Latverne startet den tredje tredje med besluttsomhet, og truet det britiske målet flere ganger i åpningsminuttene.

Mārtiņš Dzierkals fikk en to-minutters utestengelse for et albueangrep i det femte minuttet, men etter å ha overvunnet minoriteten fortsatte den latviske landslagsspillerens forsøk på å gå i balanse. Midtveis i perioden sparket engelskmennene pucken av banen og ga Latvia muligheten til å spille i flertall igjen.

Åtte minutter før slutt av ordinær tid etter Dzierkalas utmerkede pasning, brakte Richard Bucharest pucken foran mål, lurte motstanderens keeper og nådde 3:3.

Kort tid etter overtredelsen mot Jaku fikk Latvia nok et flertall, som fant sted syv minutter før ordinær tid slutt. Dzierkals fant Džeriņš foran porten og den latviske sentralspissen var presis – 4:3. Resten av tiden spilte ikke engelskmennene og de latviske hockeyspillerne feiret en viktig seier.

Ved starten av verdensmesterskapet tapte latvierne 1:4 for USA og deretter 1:2 mot Finland. Norge ble slått i en tøff kamp 3:2 på mandag, torsdagens nederlag i den tidlige perioden resulterte i et 1:5-tap mot Tsjekkia og Østerrike tapte i en 4:3-rekke på fredag.

Britiske hockeyspillere tapte mot Tsjekkia 1:5 i starten av mesterskapet, de tapte mot Norge i postskuddet 3:4, men scoret ikke et eneste mål mot Sverige (0:6), USA ( 0: 3) og Finland (0: 6) i sine tre siste kamper.

VM 2022 i Finland varer til 29. mai.

Sammensetning av det latviske landslaget for verdensmesterskapet:

Keepere: Elvis Merzlikins (Columbus Blue Jackets, NHL), Gustav Davis Grigals (University of Alaska Fairbanks, NCAA), Arthur Silov (Ebotsford Canucks, AHL);

Forsvarere: Jānis Jaks («Sotsji», KHL), Kārlis Čukste (Trelinec «Ocelārži», Tsjekkia), Kristaps Sotnieks (Riga «Dinamo», KHL), Roberts Mamčics («Linkoping», Sverige), Arvils Bergmanis (Universitetet i Alaska, Fairbanks), NCAA), Arthur Kulda (Pinguine, Krefeld, Tyskland), Kristaps Zīle (Verva, Litvinov, Tsjekkia), Sandis Smons (Geneve, Sveits), Christian Rubles (Marlies, Toronto, AHL);

Angripere: Mārtiņš Dzierkals (Škoda, Pilsen, Tsjekkia), Richard Bucharest (admiral av Vladivostok, KHL), Robert Bucharest (Ridera, Tsjekkia), Andris Dzerins (Linz «Black Hawks», Østerrike), Richard Maren MoDo, Sverige) , Deniss Smirnov (Geneva Servette, Sveits), Ronald King (Lausanne, Sveits), Oskar Batni (Mikeli Jukurit, Finland), Renar Krastenberg (Villach, Østerrike), Klav Weinberg (Zemgale / LLU, Latvia), Rodrigo Apple (Orebro, Sverige), Nikolay Jelisejev (MoDo, Sverige), Rudolf Balcers (San Jose Sharks, NHL).