Latviske hockeyspillere vinner testkamp med Polen / Artikkel

Latvia beseiret Polen 2:0 (1:0, 0:0, 1:0).

Det første målet ble scoret av Mārtiņš Dzierkals i det 14. minutt.

Andre omgang ble brukt til å score øyeblikk i en dårlig kamp, ​​med uendret resultat.

Kun 35 sekunder var gått i tredje periode, da Dans Locmelis snappet opp pucken på gjestenes blålinje og sendte pucken mellom beina på bortekeeperen fra venstre side – 2:0.

3,5 minutter før kampslutt skøytet polakkene inn i en latvisk forsvarsspiller, men Pavel Zygmunts sitt skudd ble fanget av keeper Āriks Vītols.

Med to minutter igjen av kampen byttet polakkene ut keeper Kamil Levartowski med en sjette spiller, men resultatet endret ikke.

I tilleggstida var Arvils Bergmanis nøyaktig på slutten med et skudd fra eget mål, da polakkene spilte uten keeper.

I skudd etter kampen sendte Lochmelis pucken i venstre hjørne av målet, Oskars Lapinskis traff keeperen mellom beina, Ronald ħeniņš, Renārs Krastenberg og Oskars Batņis klarte ikke å score.

Vitols reddet alle fem skuddene på mål.

Det har allerede blitt rapportert at dagen før tapte de latviske ishockeyspillerne 3:5 (1:1, 0:2, 2:2) mot Polen, som forbereder seg til mesterskapet i førstedivisjonsgruppe A i verdensmesterskapet. på slutten av måneden.

Oskars Lapinskis, Rihards Melnalksnis og Jānis Jaks har scoret mål for det latviske landslaget. Axel Ozols holdt målet.

22. og 23. april arrangerer Latvia kamper mot Storbritannia, mens 28. og 29. april arrangerer «Arena Riga» kamper med det sveitsiske laget. Det latviske landslaget avslutter sin forberedelsesfase med en kamp mot det danske landslaget 4. mai.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap av de finske byene Tammerfors og Riga, vil finne sted fra 12. til 28. mai.

Én gruppekamp vil finne sted i Riga, hvor Canada, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Latvia, Norge, Kasakhstan og Slovenia skal spille mot hverandre, samt to kvartfinalekamper.

Hari Vītoliņš får hjelp av Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Artis Ābols, Peteri Nummelins og Raimonds Vilkoits i sitt arbeid med landslaget.

Liste over kandidater til det latviske landslaget:

keepere – Ivars Punnenov («Lausanne», Sveits), Marius Bajarun-Galej («Zemgale» fra Jelgava/LLU), Aksel Ozols (hockeyskole «Riga»);

Forsvarere – Uvis Jānis Balinskis (Liberecs «Bīlī Tygrži», Tsjekkia), Kristaps Zīle, Jānis Jaks, Ralf Freiberg (alle – Litvinovas «Verva», Tsjekkia), Kristofers Bindulis (Česke Budejovice «Motor», Tsjekkia), Patrik Ozols («Dukla» fra Trenčín, Slovakia), Arvil Bergmanis (University of Alaska Fairbanks, NCAA), Roberts Mamcic («Nove Zamky», Slovakia), Ralfs Bergmanis (University of Vermont, NCAA);

Angripere – Kaspars Daugavins (Iserlon «Roosters», Tyskland), Oskars Batnia (Mikeli «Jukurit», Finland), Filips Buncis («Nitra», Slovakia), Miks Indrašis (Schwenningen «Wild Wings», Tyskland), Renars Krastenberg (Stockholm AIK, Sverige), Mārtiņš Dzierkals (Česke Budejovice «Motor», Tsjekkia), Ronalds Kēniņš («Lausanne, Sveits), Georgs Golovkovs (Sodertalje, Sverige), Haralds Egle, Oskars Lapinskis (begge – Langnava «Tigers», Sveits) , Rihards Melnalksnis (Zürich «Lions», Sveits).