Latviske hockeyspillere slo Norge i en hard kamp på overtid i turneringen i Bratislava

Det latviske hockeylandslaget startet testturneringen i Bratislava fredag ​​med seier over det norske landslaget, og slo motstanderne med resultatet 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 1:0).

I det tiende minuttet av den første tredjedelen ga Patriks Zuosovs Latvia ledelsen, men drøyt sju minutter senere sendte Tomas Bergs-Peulsens pucken i det latviske målet.

Tidlig i andre periode klarte også Latvia å score et mål, denne gangen var Patrikas Ozolas nøyaktig. Mot slutten av tredje periode klarte nordmennene å utnytte en to-minutters klarering av Mārtiņš Dzierkals. Andreas Martinsen scoret det andre målet for Norge og utlignet.

På den annen side, i begynnelsen av siste tredjedel, var Latvia i flertall, brukt av Robert Bukarts, som ga Latvia ledelsen for tredje gang med et presist skudd i motstanderens mål. Nordmennene utnyttet også nok et flertall da Tobias Fladebijs slo den latviske keeperen Āriks Vītola i det 47. minutt.

Uvis Jānis Balinskis scoret vinnermålet i det første minuttet av ekstraomgangene.

Vītols klarte 29 motstanderskudd inn i det latviske målet, mens Tobiss Normans reddet 12 skudd fra latviske hockeyspillere over hele banen.

I den andre kampen i «Kaufland»-cupen spiller latvierne mot Slovakia lørdag klokken 14.00. Slovakia vant 6-0 i torsdagens kamp mellom motstanderne Latvia.

Ved å jobbe med landslaget vil Vītoliņš også bli assistert av Lauris Dārziņš og Peteri Nummelins i denne turneringen. Raimonds Vilkoits og keepertrener Edgars Lūsiņš, som kun skal være med i troppen under trening i Latvia, vil også fungere som assistenttrenere.

Motstanderne til det latviske landslaget i denne turneringen vil også være rivaler i verdensmesterskapet i 2023, som arrangeres i Riga og Tammerfors. Riga organisasjonskomiteen for verdensmesterskapet i 2023, samt hovedmaskoten for turneringen, pinnsvinet Spikey, planlegger også å besøke denne desemberturneringen.

Hockey-VM i Riga og Tammerfors i 2023 arrangeres fra 12. til 21. mai. Én gruppekamp vil finne sted i Riga, hvor Canada, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Latvia, Norge, Kasakhstan og Slovenia skal spille mot hverandre, samt to kvartfinalekamper.

Delphi-portalen tilbød en direktesending av kampteksten.

Prøvespill i hockey: Latvia – Norge

Overtiden har begynt!

60:33 minutter Latvia – Norge 4:3. Spill over Uvis Balinskis sendte etter pasninger fra Bukartis-brødrene den fjerde pucken inn i det norske målet og ga seieren til det latviske landslaget.

I ordinær tid hadde latviske hockeyspillere 16 skudd på mål, men nordmennene truet mål dobbelt så ofte. Latvia fikk flertall av tre og nordmennene to av fem.

Latvia – Norge 3:3. Den ordinære sesongen er over. I begynnelsen av siste minutt truer Hoff målet forsvart av Vitols. Det latviske landslaget hadde ingen sjanse til å vinne.

Det norske landslaget har fortsatt å være aktive i powerplayet og de latviske hockeyspillerne har tatt flere powerplay de siste episodene.

47:55 minutter. Nok en fiasko i det latviske landslaget. Gorshanov brakte en annen numerisk minoritet til Latvia.

I undertal var Balinskis aktiv med å parere slag. Da lagene begynte å spille igjen med de samme formasjonene, hadde Dzierkals og Balinskis skudd på mål for nordmennene.

46:24. min. Latvia – Norge 3: 3. Lagene fortsatte å score mål i forskjellige formasjoner. Etter litt krangling fikk Ralf Freiberg en 2+2 minutters utvisning, mens Roimark fikk en to-minutters straffe. Tobias Fladeby scoret flertall for å utligne kampen igjen.

Etter målet skjøt Leslund og Robert Bukart hvert sitt, men et par episoder senere var det igjen farligere situasjoner ved målet beskyttet av Erik Vitols.

44:18. min. Latvia 3:2 Norge Latviske ishockeyspillere scorer flertallet etter Matisas Úlimbas avslag. Uvis Balinskis fant Robert Bukarts på banen, som tok ledelsen for tredje gang med det latviske landslaget.

Latvia – Norge 2:2. 3. periode har begynt.

Etter to tredjedeler har det latviske landslaget 11 skudd, mens nordmennene allerede har samlet 21.

Latvia – Norge 2:2. 2. omgang er over.

38:45 minutter. Avslag i det latviske landslaget. Robert Buckart ble straffet for å ha spilt med en ødelagt kølle.

37:19 minutter Latvia – Norge 2:2 Og igjen, offensiven til Norge ga resultat. Denne gangen hadde Andreas Martinen et presist skudd fra høyre side av frontbanen etter pasninger fra Martin Roimark og Matis Ulimb. Han fikk flertallet, som han fikk etter Mārtiņš Dzierkals avslag for å holde med en pinne.

I lang tid kunne ikke det latviske landslaget skyte mot motstanderens mål. Nettprotokollen viser at nordmennene er mer aktive på banen, og prøver å reagere for andre gang.

Āriks Vītols reddet fire skudd på mål for det latviske landslaget. Norge i flertall og klarte da å skape spente situasjoner ved Latvias porter.

31:08 minutter Avslag i det latviske landslaget. Kārlis Čukste ble avvist for å snuble, Latvias første minoritet.

På det meste av det latviske landslaget ble flere skudd blokkert og pucken nådde ikke målet. Statistikk viser at nordmennene fortsetter å bruke et aktivt maktspill.

28:11 minutter Avslag for Norge. Etter at det andre målet ble sluppet inn, brukte de norske hockeyspillerne kraftspillet aktivt, med kraftteknikker. Da ble Klavestad sparket ut for snubling.

25:36. min. Latvia 2:1 Norge Patrik Ozols tok tilbake ledelsen for det latviske landslaget etter en assist fra Haraldas Egle

Den latviske landslagsspilleren måtte vente tre og et halvt minutt til det første skuddet på mål i andre omgang, da Melnalskis forsøkte å gjenvinne ledelsen for Latvia. Generelt angriper motstanderne fortsatt mer.

I det tredje minuttet av tredje periode stopper Vitols skuddene til Salsten og Fladeby.

Latvia – Norge 1:1. 2. periode har begynt.

I den første tredjedelen hadde det latviske landslaget ni skudd på mål, og Norge – 11.

Latvia – Norge 1:1. 1. omgang er over

16:10. min. Latvia 1:1 Norge Norges utallige angrep førte til slutt til resultat og Tomas Berg-Paulsen leverte et presist skudd fra utsiden innkastet i øverste hjørne av målet.

Hockeyspillerne på det norske landslaget fortsatte å jobbe mer med pucken på banen, og påtrengte spillestilen deres. Latvias landslag slet i forsvaret, men Vītols reddet pucker.

Latviske ishockeyspillere ble tvunget til å spille mer defensivt, men dette ga dem muligheten til å slå tilbake. Rihards Bukarts passet til Dzierkals foran, hvis skudd ble blokkert av målvakten.

Vītol i mål på det latviske landslaget i starten av kampen var i stand til å takle skuddene som fløy mot mål.

For det meste jobbet latviske hockeyspillere tålmodig i frontbanen, og skudd ble stort sett laget langveisfra. Det var ikke mulig å slå den norske keeperen Norman.

9:02 minutter Latvia – Norge 1:0 Patrik Zuosov tok pucken i bakrommet og gikk en tur mot keeper. Han skjøt presist i øvre hjørne.

6 min Avslag i det norske landslaget. Det norske landslaget forble i mindretall etter en felling av Salsten som snublet latvieren.

Det var også et farlig øyeblikk ved målet bemannet av Vitols, og keeper flyttet sikkert pucken til corner.

Det latviske landslaget truet motstanderens mål to ganger allerede i det første minuttet. Først var det et farlig øyeblikk ved motstanderens mål i det første angrepet, men så snappet Robert Bukarts pucken og laget et skudd, som ble fanget opp av keeper.

Ronalds Ėeniņš og Jānis Jaks vil imidlertid ikke kunne delta i turneringen på grunn av sykdom.

Spillet har startet!

Ved å jobbe med landslaget vil Vītoliņš også bli assistert av Lauris Dārziņš og Peteri Nummelins i denne turneringen. Raimonds Vilkoits og keepertrener Edgars Lūsiņš, som kun var med laget under trening i Latvia, vil også fungere som assistenttrenere.

Latvisk landslag for «Kaufland» Cup i Bratislava: Keepere: Āriks Vītols, Mariuss Bajaruns – Galejs (begge «Zemgale/LLU», Finland/Latvia), Kārlis Beķeris – Brīvkalns («MOGO/LSPA», Latvia); Forsvarere: Patrik Ozols («Dukla Trencin», Slovakia), Nauris Sejējs («GC Kusnacht», Sveits), Sandis Smons («Chaux-de-Fonds», Sveits), Ralf Freiberg (alle «Litvinov», Tsjekkia), Kārlis Čukste («Trinec», Tsjekkia) og Uvis Balinskis («Bili Tyrgi Liberec», Tsjekkia). Angripere: Roberts Bukarts (Vitkovice, Tsjekkia), Filip Buncis (Nitra, Slovakia), Richard Bukarts (Klagenfurt, Østerrike), Deniss Smirnovs («Servette», Sveits), Mārtiņš Dzierkals («Ceske Budjovice», Tsjekkia), Haralds Egle («Lagenthal», Sveits), Tom Anderson («Chaux-de-Fonds», Sveits), Rihards Melnalksnis («GC Kusnacht», Sveits), Oskars Lapinskis («SCL Tigers», Sveits), Artūrs Homjakovs («Zemgale») /LLU», Finland/Latvia) og Patriks Zuosovs («Michalovice», Slovakia).

Det latviske hockeylaget under ledelse av trener Harijs Vītoliņš fortsetter å forberede seg til sesongens viktigste turnering – verdensmesterskapet. I desembervinduet til internasjonal hockey konkurrerer det latviske landslaget med det norske og slovakiske landslaget i Bratislava. I første kamp fredag ​​møter de nordmennene. Motstanderne til det latviske landslaget i denne turneringen – Slovakia og Norge – vil også være latviske rivaler i verdensmesterskapet i 2023, som arrangeres i Riga og Tammerfors.