Latviske hockeyspillere slo Danmark i den andre testkampen

Latvia vant 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) over Danmark.

I den første tredjedelen tok det de latviske hockeyspillerne mindre enn ett minutt å ta ledelsen etter et nøyaktig skudd av Mārtiņš Dzierkals. I det 15. minutt utlignet motstanderne resultatet, men i det 17. minutt scoret Deniss Smirnovs mest.

På slutten av andre periode klarer vertene å utligne igjen, men den avgjørende tredje begynner med flertall for Latvia, oppnådd igjen denne gangen. I det 43. minutt ble den danske målvakten slått av Filips Buncis.

Āriks Vītols holdt mål for det latviske landslaget for andre dag på rad.
Torsdag, i den første kampen i turneringen, slo latvierne Norge med 6:3. Georgs Golovkovs skilte seg ut med tre mål og én assist.

Det blir kamp mellom lagene til Norge og Danmark på lørdag.
Lauris Dārziņš og den finske spesialisten Peteri Nummelins hjalp Harry Vītoliņš på turneringen i Trondheim.

Det latviske hockeylaget skal til Slovakia i desemberpausen etablert av Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF). I denne turneringen skal Latvia møte Norge og turneringsarrangørene Slovakia.

Hockey-VM i Riga og Tammerfors i 2023 arrangeres fra 12. til 21. mai. Én gruppekamp vil finne sted i Riga, hvor Canada, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Latvia, Norge, Kasakhstan og Slovenia skal spille mot hverandre, samt to kvartfinalekamper.

Sammensetningen av det latviske landslaget til testturneringen i Trondheim:
Keepere: Āriks Vītols, Mariuss Bajaruns-Galejs (begge – «Zemgale»/LLU, Finland/Latvia), Jānis Fecers («Rīga» hockeyskole);

Forsvarere: Kristofers Bindulis (Česke Budejovice «Motor», Tsjekkia), Roberts Kalčis (Īsalmi IPK, Finland), Patrik Ozols (Trenčinas «Dukla», Slovakia), Naurijs Sējējs (Kisnachts «Lions», Sveits), Mick Tumanov (« RoKi «, Finland), Artūrs Andžan (Turku «Tuto», Finland), Daniels Goršanov, Harijs Brants (begge – «Zemgale»/LLU, Finland/Latvia);

Spisser: Georgs Golovkovs («Almtuna», Sverige), Mārtiņš Dzierkals (Česke Budejovice «Motor», Tsjekkia), Filips Buncis («Nitra», Slovakia), Renārs Krastenbergs («Sodertalje», Sverige), Artūrs Homjakovs («Zemgale» » » /LLU, Finland/Latvia), Deniss Smirnovs (Geneve «Servette», Sveits), Rihards Melnalksnis (Kisnachts «Lions», Sveits), Patriks Zuosovs (Mihalovce «Dukla», Slovakia), Rudolfs Polcs («Jesenice, Alpine Hockeyligaen), Oskars Lapinskis (Langnava Tigers, Sveits), Darel Dukurs (Langenthal, Sveits), Dan Lochmelis (Lulea, Sverige).