Latvisk landslags neste rival Finland knuser Norge i åpningskamp – Hockey – Sportacentrs.com

• Kampen begynte på en balansert måte, med hockeyspillere fra begge lag i gode skuddposisjoner, men det ble ikke scoret mål før slutten av første periode. Den norske festningen falt først i det 19. minutt, da etter et langt finsk angrep ble Hari Pesonen oppdaget foran Henrik Haukelands dør – 1:0.

• Umiddelbart etter ankomst svarte de motiverte nordmennene med sitt farligste angrep, Jusi Olkinuor var bare heldig som reddet et skudd fra den tilreisende hockeyspilleren fra kloss hold.

Det mest solide grunnlaget for seieren ble lagt av finnene i andre tredjedel, da hjemmelaget dominerte banen. Haukelands mål ble truet 14 ganger, mens nordmennene svarte med tre skudd.

• Etter 32 minutter gjorde Toni Rajala (2:0) et klart håndleddsskudd fra høyre hjørne under forsvarerens dekning, mens etter fire og et halvt minutt skled to finske angripere inn i målvakten på et utbrudd, da veteranen Marko Antila spilte puck på Hannes Björninens tomme skudd – 3:0.

• Ved starten av den siste tredjedelen økte finnene ledelsen sin da Montreal «Canadiens»-spissen Joel Armii sikret det numeriske flertallet (4:0). Deretter byttet norske Magnus Brekke og Finn Saku Mēnelainen knyttnever, og begge forlot kampen for tidlig.

• Finland, lørdagens motstandere av det latviske landslaget, tilfredsstilte de mer enn 13 000 fansen som var samlet selv på slutten av ordinær tid, da Jere Sallinens scoret 5:0.

Finland – Norge 5:0 (1: 0, 2: 0, 2: 0)
Port: 18:29 Pesonen (hæren, Philpool) 1:031:37 Rayal 2:036:06 Bjorninen (Antila, Poka) 3:041:36 Hæren (Vātanen, Rajala, etc.) 4:057:56 Sallinen (Freeman, Rajala) 5:0.
Treff: 32:20
Straffeminutter: 32:36
Keepere: Jusi Olkinuora – Henrik Haukeland.