Latvia taper uforbeholdent mot Kroatia i EM-kvalifiseringskampen

Bruno Petković scoret to mål for det kroatiske landslaget, mens Luka Ivanušecs, Andrejs Kramarić og Mario Pašalić scoret ett hver.

Latverne tok ledelsen allerede i det tredje minuttet, da Petkovičs slo Nilas Tomas Purinas med et feilfritt frispark, og sendte ballen i venstre hjørne av målet.

Kroatene hadde et klart overtak, og i det 13. minutt var Ivanushec den første som spratt foran målet, og stillingen ble 2:0.

I kampens 29. minutt løp Roberts Uldriķis alene mot Dominikas Livakovičas, men den latviske spissen klarte ikke å slå den kroatiske keeperen.

Kroatene fortsetter å dominere og i det 44. minutt, etter Ivan Perisics pasning på mål, mottar Petkovic ballen ved lengste stolpe og gjør 3:0.

Innholdet fortsetter etter reklame

I begynnelsen av andre omgang, i en av episodene av motstanderens angrep, ble Latvia reddet fra en tverrligger etter et tapt mål, og Puriņš og Kaspars Dubra spilte kjølig.

I det 58. minutt, kort tid etter entring på banen, produserte Raimonds Krollis et farlig skudd mot hjemmelagets mål.

Mens latvierne fortsatte å spille uten hell foran mål, skilte Kramarićs seg ut for fjerde gang for hjemmelaget, som i det 68. minutt etter et innlegg ble stående uten tilsyn i 16-meteren. Ti minutter senere satte Pašalić punktum for det kroatiske landslagets raske angrep med et sterkt og presist skudd: 5:0.

Under klareringen ble en av de sjeldne sjansene til det latviske landslaget gitt til Dāvim Ikaunieks, som sendte ballen forbi målstolpen med et skudd langt unna.

Latvia-spillere vil være vertskap for Wales på banen deres på mandag.

I uttakssyklusen tapte Latvia 0:1 borte mot Wales, 2:3 mot det tyrkiske landslaget hjemme og 1:2 mot Armenia på bortebane.