Latvia scorer ikke mål, gjør en feil i ekstraomgangene og taper for Norge

Latvisk hockeylag | Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Det latviske hockeylaget i kveld i Riga i den nest siste testkampen før verdensmesterskapet med resultat 0:1 tapte for Norge i ekstraomganger.

Målet til det latviske landslaget ble beskyttet av Elvis Merzlikins, anerkjent som den beste spilleren på landslaget. Eriks Vitols var på reserven, mens Kristers Gudlevskis ble ekskludert fra budet, men forventes å spille i morgen. Forsvarerne Roberts Kalkis og Sandis Smons var heller ikke en del av laget, det samme var spissene Dans Ločmelis, Martins Laviņš, Oskars Lapinskis og Mārtiņš Dzierkals, som først ble med på landslaget i dag.

I det åttende minuttet av kampen fikk latvierne sin første mulighet til å spille i flertall, men de utnyttet den ikke, og forsvarte målet alene i andre halvdel av tredje periode. For gjestene var skuddforholdet de første 20 minuttene mye bedre: 13:2.

I andre periode utlignet latviske hockeyspillere kampflyten, men scoret likevel ikke mål. I en av episodene skøytet Miks Indrašis alene mot den norske keeperen, men motstanderen med en stokk hindret ham i å gjøre et produktivt skudd på mål. I begynnelsen av tredje periode ga Andreas Martinsen Kaspars Daugavins albue i ansiktet, men kapteinen klarte da å komme tilbake til kampen.

Fem minutter før slutt av ordinær tid traff Harald Egles skudd stolpen, men kort tid etter markerte Eirik Eström-Salsten seg med et bredt skudd over feltet og et farlig skudd, som Merzlikin hindret i å score kampens første mål. I ordinær tid gjorde latviske hockeyspillere 20 skudd og nordmennene to til.

I det første minuttet av ekstraomgangen, etter en feil fra de latviske hockeyspillerne, skøytet Stīans Sūlbergs alene mot Merzlikin og snappet seieren fra motstanderne. Lørdag klokken 16 møtes Arena Riga-lagene igjen.

I tidligere kamper slo latviske hockeyspillere Østerrike to ganger hjemme på straffespark med 3:2 og tapte to ganger for Finland med 2:3, men tapte mot Sveits 1:5 og 0:4 på bortebane. Nordmennene feiret tre seire på seks kamper i april. Gjestene delte poeng med Danmark (1:3, 3:2), men tapte to ganger for Ungarn (1:2, 2:3). Da ble danskene beseiret hjemme 4:3 og 2:1 i ekstraomganger.

Etter kampen mot Sveits kom spissene Miks Indrašis, Raivis Ansons og den svenske mesteren Mārtiņš Dzierkals, den tyske visemestermålvakten Kristers Gudļevskis og forsvarsspilleren Kārlis Čukste med på det latviske landslaget, men spissene Kristaps Skrastiņš Dzierkals og forsvarsspilleren Tom Andersen Andssons Arts og forsvarsspilleren Tomas Andorsson. ikke lenger en del av landslaget. Det ble også kjent at sveitsiske mesterskapsfinalister Rudolfs Balcers og Ronalds Kēniņš ikke vil kunne hjelpe landslaget denne våren på grunn av skader.

I det latviske landslaget blir trener Harijs Vītoliņš assistert av trenerne Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Petri Nummelins, Ville Peltonens, Raimonds Vilkoits, videotrener Pēteris Groms og fysisk forberedelsesspesialist Āriks Visockis.

Det latviske landslaget skal til verdensmesterskapet i Tsjekkia 9. mai. 2024-mesterskapet finner sted i Praha og Ostrava fra 10. til 26. mai.

Latvia – Norge 0:1 (0:0; 0:0; 0:0; 0:1)

Mål scoret av det latviske landslaget:
Avslag fra det latviske landslaget: 14.18 Oskar Batnia; 20:00 Janis Yaks; 38:05 brudd på oppringing; 49:03 Oskar Batnia

Mål for det norske landslaget: 60:37 Stian Solberg
Avfall fra det norske landslaget: 7:26 Max Krogdahl; 20:00 Christian Kosastul; 39:01 Andreas Martinsen

Sammensetningen av det latviske landslaget

1. runde: Félix Gavars – Haralds Egle – Kaspars Daugavins (C); Jānis Jaks (A) – Kristaps Zīle
Runde 2: Roberts Bukarts (A) – Oskars Batņa – Renārs Krastenbergs; Markus Komuls-Robert Mamcic
Runde 3: Rihards Bukarts – Raivis Ansons – Miks Indrašis; Ralfs Freiberg – Kārlis Čukste
4. runde: Rihards Marenis – Andris Džeriņš (Filips Buncis) – Eduards Tralmaks; Arvils Bergmanis – Oskars Cibulskis