Latvia overgår med én runde på siste etappe, seier for Norge – Vintersport – Sportacentrs.com

# Forrige sesong vant Norge sammenlagt, etterfulgt av svenskene og franskmennene. Latvia, som oppnådde det beste resultatet på 20. plass, tok 23. plass på slutten av sesongen.

# 27 land deltok i denne stafetten og Latvia ble tildelt det 24. startnummeret. Det latviske laget var representert av Aleksandrs Patrijuks, Renārs Birkentāls, Edgars Mise og Roberts Slotiņš.

# Patrius startet stafetten meget bra og ble nummer 14 etter det første skuddet med en reservepatron, kun 11,8 sekunder bak stafettens hovedrookie, norske Severt Baken. Jo mer vellykket det første kuttet var, jo mindre vellykket var det andre – Alexander måtte gå en strafferunde på ski. Den 27 år gamle skiskytteren passerte stafetten på 24. plass. Etter første bytte var Norge i ledelsen, fulgt av Tyskland og Frankrike på andre- og tredjeplass.

# Birkenthal, som tok en rekord 38. plass i IBU Cup-sprinten i går, klarte å skyte i ni av ti runder, og endte på 25. plass etter tredje bane og klatret to plasser til 23. plass før stafetten. Da nøyaktig halvparten av stafetten var unnagjort, tapte Latvia drøyt tre minutter til førsteplassen. Selv etter andre bytte var Norge i ledelsen, Ukraina skjøt nøyaktig fire sekunder bak og Russland tapte under 20 sekunder til nordmennene.

# Latvia var ved siden av å begynne å sette og brukte to reservepatroner i første og andre skuddlinje, og avsluttet etappen sin på 23. plass med fem minutter og like mange sekunder bak lederen. På dette tidspunktet har tre land blitt forbigått av sirkelen, inkludert Latvia. På slutten av tredje etappe fikk nordmennene en ledelse på 20 sekunder på sin nærmeste rival, Russland, mens Frankrike på tredjeplass tapte 50 sekunder på nordmennene. Den tidligere nestlederen i Ukraina fikk en strafferunde og falt til sjetteplass.

# Siste etappe ble utført av Slotiņš, som endte på skytebanen på 22. plass, forbi Slovakia, men skjøt unøyaktig, så han måtte gå en strafferunde og tilbake ned én posisjon, med det latviske laget passerte han runden og endte i 23. plass. Latvia overtok fire land: Polen, Moldova, Kasakhstan og Bulgaria. Overraskende nok ble Norge vinneren, mens Frankrike gikk forbi Russland i finalen og tok sølvprisen. Interessant nok vant Romania den uvanlig høye 10. plassen, men Litauen var høyest av de baltiske landene med 14. plass.