Latvia – Norge 3:2 (LIVE TEXT)

Latvisk hockeylag | Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva / AFP

I dag møter det latviske hockeylaget Norge i den tredje kampen i verdensmesterskapet i Tammerfors, og kjemper om den første seieren i turneringen. Undergruppe Bs kamp på Nokia Arena starter klokken 16.20, kamp sendes direkte for den latviske TV-kanalen 7 (LTV). Fredag ​​tapte Latvia, som innledet det 25. året med verdensmesterskapet i elitegruppen, 1:4 for det amerikanske landslaget. Lørdag, i den andre kampen, gjorde en unødvendig utvisning på slutten av kampen at olympiske mestere Finland tapte 1:2. I mellomtiden tapte Norge 0-5 for Finland i åpningskampen av mesterskapet, men i den andre kampen søndag tok de en tremålsledelse og slo Storbritannia 4-3 i en «bullshit».

Latvia – Norge 3:2 (1:1; 2:0; 0:1)

Port: 14.04 Rodrigo Ābols (Ronalds Kēniņš, Rudolfs Balcers); 27:16 Nikolai Yeliseyev (Rudolf Balcers, Jānis Yaks, regissører); 11:00 Roberts Bukarts (Kristaps Sotnieks, Sandis Smons) – 18.41 Mats Roseli Olsen (Daniel Roxett, Ludwig Hoff); 47:12 Max Krodgal (Matthias Norstebo, Ken André Olimb)
Avfall: 54:41 Kárlis Chukste; 59:07 Ronald Kēniņš – 5:07 Andreas Martinsen; 9:17 Ludwig Hoff; 16.29 Ludwig Hoff (5+20); 26:49 Ludwig Hoff; 26:49 Mattia Tretenes; 59:07 Andreas Martinsen

Tredje periode

60′ I en nervøs kamp får Latvia sin første seier i verdenscupen!

60′ I et bråk ved Merzlikins mål dytter Martinsen Jak mot puckmottakeren vår, som han umiddelbart får svar på fra Kēniņš. «Latvia! Latvia! Latvia!». Begge de skyldige går til straffebenken.

59′ To minutter igjen av ordinær tid. Nordmennene fjerner keeperen og spiller med seks landhockeyspillere

57′ Pucken spretter av Dzierkals skøyte foran mål: Merzlikin nøytraliserer det farlige øyeblikket

56′ ❌Nok en avvisning ved slutten av ordinær tid: Kārlis Čukste kontrollerer ikke staven sin og blir tvunget til å gå til benken

55′ Martins Roimarks kommer i en god posisjon og skyter fra mellomområdet: Elvis fanger!

54′ Nordmennene har blokkert Latvia i området og gir Merzlikin mye arbeid. Et innkast følger og Vītoliņš blir tvunget til å ta en 30-sekunders pause for å hvile hockeyspillerne, som har brukt mye tid på banen

50′ Latvia lærer ikke av sine feil og lar Krodgal ta et nytt skudd: denne gangen redder Elvis!

48′ 🚨Latvia skulle spille i undertall, men det skjer ikke fordi nordmennene scorer. Fryktelig og slurvete spill i eget område fører til at den norske forsvarsspilleren Max Krodgal gjør 3-2

45′ I tredje periode sank farten, nordmennene prøver å komme seg videre, men foreløpig er Latvia nærmere det fjerde målet enn Norge er det andre.

41′ Den siste tredjedelen av ordinær tid har begynt!

Den andre perioden

40′ I den andre tredjedelen klarte Latvia å utnytte sin fordel og score 3:1. Fortsatt 20 minutter igjen

39′ Kampen roet seg litt: i de siste minuttene var det ingen spesielt farlige øyeblikk verken i det latviske eller det norske målet

35′ Abols brøt gjennom målet og kastet: keeperen tok den

34′ 🚨Mål! Roberts Bukarts skyter uventet motstanderens keeper, og er nær kanten: pucken går inn i mål!

32′ I de fleste tilfeller er det ikke mulig å øke ledelsen: Nordmennene spiller på full fart!

28′ 🚨Nikolay Yeliseyev scorer sitt første mål i verdensmesterskapet. Skuddet fra forsvarerens posisjon viser seg å være nøyaktig: 2:1 og Latvia spiller som majoritet i ytterligere fire minutter!

28’✅ Richard Bukarts, som leker med en brukket nese, blir truffet i ribbeina. Ludwig Hof, som brøt reglene i den episoden, er ferdig da han får en 5+20 minutters straff. Før det ble Andris Džeriņš stoppet med en uautorisert teknikk: Latvia spiller femte mot tre! En fantastisk mulighet til å ta ledelsen.

27′ For første gang i en kamp tar latviske hockeyspillere et skudd

25′ Nordmennene begynte å spille mer aggressivt. Spørsmålet er hvor lenge det vil vare, men foreløpig ser de i hvert fall bedre ut enn de første 20 minuttene

23′ Batņa utnytter ikke øyeblikket og allerede i neste episode redder Merzlikin Latvia etter Kristians Jakobsons skudd fra kloss hold

21′ Andre periode har begynt! I de første sekundene treffer pucken Kristaps Ziel i ansiktet, som umiddelbart går til benken

Første periode

20′ Den første tredjedelen ender i den latviske landslagssonen. Selv om laget vårt hadde en ganske overveldende ledelse, ble resultatet uavgjort på grunn av en feil

19′ 🚨Mål! Allerede som spiller i samme lag, er Latvia fanget i et bytte, og en vakker kombinasjon av to skudd ender med et mål av Mets Roseli Olsen – 1:1

17’✅ Et annet flertall: Hoff snapper hjelmen til Chukstem og går til spillerbenken

16′ Nordmennene spiller saktere, og i andre halvdel av perioden stopper de latviske hockeyspillerne rolig angrepene til motstanderne.

15′ 🚨Mål!!! Latvia skaper en rask kontring, Ėeniņš slår en pasning foran mål fra kanten, hvor Ābols scorer fra kloss hold.

1. 3′ Motstanderens målsjanser skapes jevnlig, nordmennene slår heroisk tilbake de latviske forsøkene

11′ Kēniņš, Balcers, Ābol og Yeliseev river det norske forsvaret i stykker. Det ble gjort flere farlige skudd, resultatet er ennå ikke avslørt.

10′ ✅ Andris Džeriņš får med sin aktivitet flertall for Latvia

9′ Nok et stort øyeblikk for Abol, denne gangen er også keeperen overlegen

9′ Asumi på Merzlikins mål skiller dommerne Martinsen og Ziel

8′ Norge spiller på full fart

6′ Stor mulighet for Rodrigo Abol, skuddet fra kloss hold reddes

6’✅Andreas Martinsen beseirer Kristaps Sotnieka, første latviske flertall

4′ Fjerdeomgangen hadde blokkert motstanderen i sonen og hadde gjort flere skudd på mål

1′ Spillet har begynt!

Sammensetningen av det latviske landslaget

Keepere: Elvis Merzlikin (Columbus Blue Jackets, NHL), Gustavs Davis Grigal (University of Alaska Fairbanks, NCAA), Artur Shilov (Abbotsford Canucks, AHL);

Forsvarere: Jānis Jaks (Sotsji, KHL), Kārlis Čukste (Tršinecs Ocelarži, Tsjekkia), Kristaps Sotnieks (Riga Dinamo, KHL), Roberts Mamčić (Linköping, Sverige), Arvils Bergmanis (University of Alaska Fairbanks, NCAA), Artūrs Kulda ( Penguine fra Krefeld, Tyskland), Kristaps Zīle (Verva fra Litvinova, Tsjekkia), Sandis Smons (Servette fra Genève, Sveits);

Angripere: Mārtiņš Dzierkals (Plzen “Škoda”, Tsjekkia), Rihards Bukarts (Vladivostok “Admiral”, KHL), Roberts Bukarts (Vītkovice “Ridera”, Tsjekkia), Andris Džeriņš (Linz “Black Hawks”, Østerrike), Rihards Marenis (Érnšeldsvíkas «MoDo», Sverige), Deniss Smirnovs (Geneve «Servette», Sveits), Oskars Lapinskis (Langnavs «Tigers», Sveits), Ronalds Kēniņš («Lausanne», Sveits), Oskars Batnia (Mikeli «Jukurit», Finland ), Renārs Krastenbergs (Villaha VSV, Østerrike), Klāvs Weinbergs (Zemgale/LLU, Latvia), Rodrigo Ābols (Orebro, Sverige), Nikolaj Yelisejev (Ernskoldsvik «MoDo», Sverige), Rudolfs Balcers (San Jose «Sharks», NHL ).

det norske landslaget

Keepere: Júnas Arntsen (Orebro, Sverige), Henrik Holm (Stavenger Oilers, Norge), Henrik Heukelann (Red Bull München, Tyskland);

Forsvarere: Christian Bull (Nove Zamky, Slovakia), Johannes Johannessen, Max Krogdahl (begge Vastervik, Sverige), Andreas Klavestad, Daniel Buen Roxet (begge Stavanger Oilers, Norge), Christian Kosastul (Ontario Reign», AHL), Emil Lilleberg (» Oskarshamn», Sverige), Matias Nestebe («Bjorkloven», Sverige);

Angripere: Tubias Fladby (Tingsried «AIF», Sverige), Mangnus Gehab (Asker «Frisk», Norge), Mikael Haag (Raumas «Lukko», Finland), Mangnus Breke Henriksen, Mattis Ulimb, Martin Reimark (alle – «Valerenga», Norge), Ludwig Hoff (Oilers of Stavanger, Norge), Christian Jakobsson (Sparta Praha, Tsjekkia), Andreas Martinsen (Lillehammer, Norge), Ken Andre Ulimb (Wild Wings of Schwenningen, Tyskland), Mats Roseli Ulsen («Frolunda» , Sverige), Eirik Salsten («Storhamar», Norge), Matthias Tretenes («La Chaux-de-Fonds», Sveits).