Latvia – Norge 15:4 (kamp over)

Andris Džeriņš | Foto: IIHF

I den femte kampen i verdensmesterskapet spiller det latviske landslaget i dag gruppe B mot Norge, som har tre poeng på fire kamper og inntar en sjuendeplass. I mellomtiden er Latvia, med syv poeng på fire kamper, utenfor topp fire i gruppe B, eller på femte plassering, og laget som trenes av Bob Hartley må ikke tape i dag. Kampen starter klokken 20.15.

Latvia – Norge 3:4 (2:1; 0:1; 1:1; 0:0; 0:1)

Port: 11.55 Renārs Krastenbergs (Kristiāns Rubīns, Ronalds Kēniņš); 17.44 Ronalds Kēniņš (Rodrigo Abols, Kristaps Sotnieks); 49:42 Kristiāns Rubīns (Uvis Balinskis) – 3:50 Sondre Oldens (Kristiāns Kaastuls, Matias Tretenes); 21.08 Ken Andre Ulimb (Mats Roseli Ulsen, moll); 41:57 Mathias Emilio Peterson (Mats Roseli Ulsen, Ken Andre Ulimb); 65:00 Michael Haag
Avfall: 36:57 Mick Indrashis; 46:54 Arthur Kulda; 50:51 Mičelis Rädlich; 53:32 Oskars Cibulskis – 15.16 Jonas Holles; 19.38 Samuel Solem; 36:57 Mangnus Breke Henriksen; 39:07 Matt Rosselli Olsen; 62:18 Matias Emilio Petersons

Spillfremgang

Skudd etter kamp

Mikael Haga bringer seier til Norge!

Hagesalg! 1-1

Olden slår Kivlenieka. 0-1 i serien

Over tid

65′ på overtid ingen mål blir scoret og vi forventer en rekke skudd på slutten av kampen

65′ I flertall ble det gjort flere gode skudd, men det var ikke nok til å score mål

63′ Rodrido Abols blir felt på kontringen. To minutters flertall for Latvia

62′ Cibulskis skyter, keeperen kommer seg

61′ Forlengelsen har begynt!

Tredje periode

60′ Ordinær tid ender med uavgjort 3:3

59′ Bob Hartley krever 30 sekunders time-out

57′ Tre minutter igjen av ordinær tid. En veldig spent kamp, ​​men i dag er det bare seier som er bra!

54′ Mindretallet har akkurat avsluttet og umiddelbart et nytt avslag. Oskars Cibulskis ble straffet med to minutter. Hartley er veldig frustrert og krangler med dommerne

51′ Umiddelbart etter å ha scoret et mål brytes reglene i eget område. På den avviste benken går Miķelis Rēdlihs, som fortsatt prøver å bestride denne avgjørelsen, Latvia vil spille i mindretall igjen

50′ Kristiāns Rubīns skyter fra stram vinkel, keeper gjør en feil og slipper pucken inn! 3:3!

47′ Artūrs Kulda går til benken på grunn av klareringer. I mellomtiden ber Bob Hartley fra det latviske hockeylandslaget om mer kraft i aksjoner på banen

42′ Matias Emilio Peterson tar imot pucken nær mål og skyter. Han var ikke sterk, men Kivlenieks dyttet ham ikke unna

41′ Tredje periode har begynt. Denne gangen har Latvia ett minutt og sju sekunder til å spille flertallet

Den andre perioden

40′ I den andre tredjedelen scorer ikke Latvia et mål og etter 40 minutter er stillingen 2:2

40′ På slutten av perioden Krastenbergs forårsaker en motstanders foul, vil Latvia spille med flertall

38′ Miķelis Rēdlich trenger hjelp etter et press til det ytterste. Dommerne diskuterer denne episoden seg imellom i lang tid og avviser til slutt Mangnus Breke Henriksen, som dyttet Miķeli, og Mika Indraši, som skyndte seg å forsvare sin landsmann.

37′ Balinskis kommer i veien for pucken og stopper en farlig norsk kontring. Så langt har denne forsvareren brukt mest tid på banen blant alle latviske hockeyspillere

34′ Lett dytt mot det latviske målet etter at Kivlenieks tok pucken. Dommere klarer seg uten sanksjoner

33′ I lang tid var Latvia mislykket i angrep. Til slutt viste Rodrigo Abols sine ferdigheter og gjorde et sterkt, unøyaktig skudd, utenom motstanderen. Norske mål er stort sett truet fra langt hold

30′ Ledelsen går til Norge, men nordmennene klarer ikke å skape noe virkelig farlig på Kivlenieks mål

25′ Den norske hockeyspilleren velter ved et uhell en av hoveddommerne, som lander smertefullt på isen. Dommeren har fått hjelp og kan fortsette kampen

22′ Balinskis holder ikke pucken på blålinjen, norske spiss Ken Andre Ulimbs starter seg på kontring i undertall og slår Matīs Kivleniek for andre gang

21′ Den andre tredjedelen har begynt! Latvia har fortsatt 1:39 minutter igjen for flertallet å spille

Første periode

20′ Den første tredjedelen er over. Latvia leder med 2:1, laget har også en fordel i skudd – 11:5

20′ Kristiāns Rubīns skøytet med pucken langs kanten, motstanderen snublet ham og Latvia hadde fortsatt to minutter til

20′ I siste minutt av perioden setter Rihards Bukarts seg også i god posisjon, keeper tar pucken

18′ Nok et motangrep med inngripen fra Kēniš og denne gangen presis! Angriperen holdt pucken til siste øyeblikk, nærmet seg målet og etter et skudd med den tafatte siden av pinnen scoret 2:1

18′ Mārtiņš Karsumas hadde to sjanser med skudd foran mål, i begge tilfeller bommet pucken

15′ Ronalds Kēniņš skøyter alene på kontringen, men klarer ikke å slå keeper. Et langt angrep fra Latvia følger, som kulminerer med flertall. Dagens «jubilant» Holles går til spillerbenken

12′ Renars Krastenberg! Angriperen tar imot pucken på blålinjen, nærmer seg målet og scorer utligningen med et fantastisk skudd i øvre hjørne.

10′ Oskars Cibulskis skyter på mål, etterfulgt av flere forsøk på å slå keeper med et gjentatt skudd. Mislykkes, spillet er avbrutt.

7′ Indrašis bommet på det tomme målet fra kloss hold!

5′ Umiddelbart en fin kontring, Krastenbergs skyter fra fordelaktig posisjon, men bommer

4′ Latvia spilte ikke særlig bra foran mål. Pucken klarer ikke å kaste og finner sakte veien til mål

3′ norske forsvarsspiller Jūnas Holles spiller sin 100. kamp i verdensmesterskapet

2′ Rodrigo Abols stjeler pucken fra nordmannen i motstanderens sone og suser inn foran mål. Et godt øyeblikk allerede i starten av kampen

1′ Kampen har startet!

20:00: En av kampens dommere er Antonins Jeržabek, en tsjekkisk kjent for latviske fans

19.12: Matīs Kivleniekas er betrodd målsikkerheten til det latviske landslaget.

19.02: For Latvia blir det den andre kampen på to dager: i går tapte de mot USA med 2:4. Norge spilte sin forrige kamp 26. mai.

19:00: Velkommen til Text Live! «Sportazinas.com»-portalen vil informere deg i løpet av de neste timene om den nåværende situasjonen for Latvia-Norge-kampen. I tidligere kamper tapte nordmennene mot Canada (2:4), Finland (2:5) og Tyskland (1:5), og eneste seier var mot Italia (4:1).

Sammensetningen av det latviske landslaget

Målvakter: Ivars Punnenovs (Langnavas Tigers, Sveits), Jānis Kalniņš (ingen klubb), Matīss Kivlenieks (Cleveland Monsters, AHL/Columbus Blue Jackets, NHL).

Forsvarsmenn: Jānis Jaks (Bakersfield “Condors”, AHL), Kristiāns Rubīns (Toronto “Marlies”, AHL), Kristaps Sotnieks, Gunārs Skvortsovs, Kristaps Zīle (alle – Riga “Dinamo”, KHL), Oskars Cibulskis, Uvis Balinskis (both – «Verva» fra Litvinova, Tsjekkia), Artūrs Kulda («Ice Tigers» fra Nürnberg, Tyskland), Ralf Freiberg («Ocelari» fra Tršinec, Tsjekkia).

Angripere: Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš, Roberts Bukarts, Rihards Bukarts, Mārtiņš Dzierkals, Gints Meija, Mārtiņš Karsums (alle – Riga Dinamo, KHL), Rodrigo Ābols (Orebro, Sverige), Kaņsņš Ķen (Lugaanne Ronalds Ķen) (uten klubb), Rihards Marenis (Kiruna IF, Sverige), Māris Bičevskis (Mlada Boleslav, Tsjekkia), Oskars Batņa (Angletas «Hormadi», Frankrike), Renārs Krastenberg (Villach, Østerrike), Miķelis Rädlichs («Olimp»/ » Venta 2002″), Miks Indrašis («Vityaz» i Moskva-regionen, KHL).

Sammensetningen av det norske landslaget

Keepere: Júnas Arntsen (Orebro, Sverige), Henrik Heukelann (Farjestad, Sverige), Henrik Holm (Stavenger Oilers);

Forsvarere: Christian Bull (Penguine Krefeld, Tyskland), Joonas Holles (Linköping, Sverige), Christian Kosastul (Stockholm AIK, Sverige), Emil Lilleberg (Sparta Saarpsberg), Christian Estby (Stavenger Oilers), Max Krogdahl (Frisk of Asker), Ule Julian Bjergvik-Holm (Cleveland Monsters, AHL), Stefan Espelann (Salzburg, Østerrike), Erlenn Lesunn (Rogle, Sverige);

Angripere: Andreas Heyer («Stjernen»), Mangnus Breke Henriksen, Tubias Lindström, Martin Reimark (alle – «Valerenga»), Ludwig Hoff, Tommy Christiansen (begge – Stavanger «Oilers»), Ken Andre Ulimb (Dusseldorf EG, Tyskland) , Thomas Valkve Ulsen (Askeras “Frisk”), Eirik Salsten (“Storhamar”), Samuel Solem (Stockholm AIK, Sverige), Matthias Tretenes, Sondre Ulden (begge – “La Chaux-de-Fonds”, Sveits), Mikael Haag (Stockholm “Djurgardens”, Sverige), Matthias Emilio Peterson (Stockton “Heat”, AHL), Mats Roseli Ulsen (Göteborg “Frolunda Indians”, Sverige), Mattis Ulimb (Wolfsburg “Grizzlys”, Tyskland).