Latvia må «smi lykken»: Norge tar ikke poeng fra Slovakia

Tirsdag 23. mai, i finalekampen i gruppe B i ishockey-VM i Riga, slo det slovakiske hockeylaget Norge med en score på 3:1 (3:0, 0:1, 0:0) og hun rykket opp til fjerde plassering i den generelle stillingen, foran det latviske laget. Derfor må Latvia ta minst ett poeng i kveldens kamp mot Sveits for å komme til kvartfinalen.

Innholdet vil fortsette etter kunngjøringen

Allerede i kampens fjerde minutt tok Slovakia ledelsen da Rihards Paniks uventet passet fra mål til nærmeste stolpe til Marek Hrivik, som umiddelbart slo den norske keeperen Henrik Haukeland. Mindre enn fire minutter senere tok Mislav Rosandić et skudd, pucken traff målvakten til Peter Cehlárik og doblet lagets ledelse fra kloss hold.

Slovakiske hockeyspillere ville ikke ha bremset spillet, vel vitende om viktigheten av denne kampen. I det 16. minutt gjorde Robert Lantoshi et utmerket solotrekk nedover høyre, passerte forsvarsspilleren og gjorde et presist skudd med den tafatte siden av pinnen over Haukeland-keeperen.

I kampens 24. minutt scoret det norske landslaget. En fantastisk pasning fra Thomas Berg-Paulen ble møtt av Markus Vikingstad, som med et kjapt skudd fyrte av pucken i det tomme hjørnet. Senere i perioden spilte slovakene mer med pucken, men resultatet endret seg ikke.

I tredje kvarter stod nordmennene i mot angrepet fra motstanderne, men jobbet deretter mer med pucken, men klarte ikke å spille opp en god nok scoringsmulighet. Tre minutter før slutt i ordinær tid byttet nordmennene keeper til en sjette spiller, men det hjalp heller ikke. Paníks kastet pucken i et tomt mål og sørget for seieren til laget sitt.

Etter denne seieren rykket det slovakiske landslaget opp til fjerdeplass i den samlede stillingen i gruppe B med 11 poeng på syv kamper. Det latviske landslaget har like mange poeng fra seks kamper, som de spiller mot Sveits tirsdag.

Plasseringskode for etter_artikkelnøkkel ble ikke funnet.

Plasseringskode for m_news-nøkkel ble ikke funnet.