Langrennsverdenen begynner med sprintseirene til Sverige og Russland – Vintersport – Sportacentrs.com

Kvinner

I finalen ga to ganger verdensmester i lagsprint Maja Dalquist ikke noe håp for resten av laget. Sveriges dobbeltseier ble sikret av Johanna Hagström, den fjerde verdensmesterskapsvinneren, som var på topp tre for tredje gang. I mellomtiden vant 2014 olympisk mester og to ganger verdensmester Maiken Kaspersen Falla fra Norge tredjeplassen, og tok en tre måneders pause i de tre første etappene av verdenscupen. I slutten av februar i år tok han sølv i verdensmesterskapet.

Finnene Johanna Matintalo og Katri Lilinpera, som møttes for første gang i finalen og så langt ikke har vært blant de ti beste på sprinten, tok henholdsvis 4. og 5. plass. Frida Carlson, som alltid har vist mye bedre resultater over distanse, startet for tredje gang i sluttspurten, denne gangen avsluttet de seks siste. I mellomtiden stoppet amerikanske Jessica Digins, vinner av fjorårets kvalifisering og totaltittel, i kvartfinalen.

Menn

For herrene ble finalen svært spennende. Etter de 700 meterne av de foregående rundene, «løp» Clbo, som startet mindre enn forrige gang og ble en «taper» kun i finalen, foran alle konkurrentene som om han «står» i en liten stigning og kurve, og det så ut til at vinneren allerede var klar. Men i år i Finland tok Alexander Terentjev, som dominerer den klassiske sprinten i U23 verdensmesterskapet, og passerte Klebo i den siste stigningen, og feiret sin første seier i PK-etappene, hvor han ikke hadde vært til finalen før, med hans 8. plass er to.

I mellomtiden tok verdens raskeste skiløper, som tapte forrige gang på sprinten for bare ett år siden i Ruka, og ga plass til lagkamerat Erik Valnes, andreplassen igjen. Claba ligger for øvrig på andreplass i Ruka for tredje gang. Han vant i 2017 og 2019, og han kunne ha gjort det samme i 2018, men på grunn av hensynsløshet og selvtillit slappet han av halvveis gjennom målstreken, slik at Alexander Bolsjunov kunne overgå seg selv, som ikke har vunnet kvartfinalen. i dag.

Fjorårets vinner Valness nøyde seg med 3. plass, men franske Richard Žuv endte raskt på 10. plass. Finalen i verdensmesterskapets bronsemedalje ble vunnet av Howard Taugbol, som tok 5. plass. I mellomtiden klarte viseverdensmester i lagsprint Jonas Meki å ta seg til PK-sluttspillet for første gang og få 6. plass, fordi han tidligere ikke hadde vært høyere enn 10. i PK-etappene. Umiddelbart bak finalen var James Shunmaker, en amerikaner født i 2000 som møttes for første gang blant de ti beste.

Vi minner om at i kvalifiseringen tok Patricia Eiduka 50. plass av 70 deltakere, men Raimo Vīgants tok 69. plass på herrenes plass av 76 deltakere, men Indulis Bikše – på 76. plass.

Verdensfinaler i langrenn for kvinner, 1,4 km finale, Ruka (Finland)