Kruttet mot nordmennene var nok til et kvarter: Litauen forble uten poeng i EM

Før kampen hadde litauerne fortsatt en teoretisk sjanse til å gå videre til neste etappe, men det krevde en seier på opptil 8 mål.

Dersom dette scenariet ikke slår til, vil det russiske og norske landslaget fortsette å kjempe i mesterskapet.

Kampstarten denne gangen var ikke dårlig for de litauiske håndballspillerne som til og med presset seg minimalt frem flere ganger.

Etter å ha spilt 10 minutter vant nordmennene gruppen 3:0 og dannet en 2 måls ledelse (8:6), men litauerne svarte med en vinnerkamp og var tilbake i ledelsen etter kastet til Karolis Antanavičius – 10:9.

Selv om de litauiske håndballspillerne klarte å øke ledelsen til 2 mål (13:11; 14:12 og 15:13), avsluttet nordmennene den fjerde med mer suksess og utlignet resultatet – 16:16.

Etter pause utvekslet lagene effektive angrep (20:20), men så tok motstanderne en 4-0-seier, hvoretter litauerne ikke kom seg helt. Ved pause leder det norske laget allerede med 6 mål (28:22) og opprettholdt denne ledelsen til kampens sluttsignal – 35:29.

Det litauiske landslaget signerte ikke den skadde Povilas Babarskas, keeper Vilius Rašimas og landslagsspiller Skirmantas Plėtos for denne kampen.

Litauen: Aidenas Malašinskas 8, Gerdas Babarskas 5, Mindaugas Dumčius, Karolis Antanavičius etter 3, Mindaugas Urbonas, Lukas Simėnas, Valdas Drabavičius etter 2, Benas Petreikis, Gytis Šmantauskas, Deividas Virbauskas, Lukas Jušė etter 1.

Norge: Sander Sagosen og Sebastian Barthold 7 hver, Harald Reinkind 6, Sander Overjordet 5, Kevin Gullliksen 4, Magnus Gullerud og Alexander Christoffersen 2 hver, Kent Tonnesen og Thomas Solstad 1 hver.

I gruppe F-konkurransen i Košice startet litauerne uten hell 27:29 mot russerne, og lørdag ble elevene til M. Andriuška beseiret av de slovakiske vertene 31:26.

I en tidligere gruppekamp mandag matchet ikke slovakene Russland klokken 27:36, som vant tre seire og gikk videre til neste runde.

I likhet med litauerne ble det slutt på prestasjonen i EM også for slovakene.

Håndball-EM: Litauen – Norge

ENDELIG RESULTAT: Litauen – Norge 29:35 (16:16).

Straffe ved den litauiske porten.

59 minutter, 29:34.

58 min. 28:34.

57 minutter scoret Lukas Juškėnas sitt første mål, 28:33.

56 min. Litauen er 27:33 bak.

54 min. nok en nøyaktig lansering av Malashinsk, 26:31.

Malašinskas» mål, som er samme svar, 25:31.

Virbauskas blir straffet i 2 minutter. fjerning.

51 min, Malashinsk presis, 24:30.

49 min raser nordmennene i angrep, 23:30.

D. Virbauskas scorer et mål (23:29).

Gerdas Babarskas blir straffet i 2 minutter. eliminering og motstandere øker ledelsen fra 6m (22:29).

Drabavičius reduserer underskuddet, 22:28.

Angrepet til det litauiske landslaget har stoppet opp.

45 min. motstanderne med høyest gir er allerede på 28:21.

Nordmennene forsvarer seg fra det litauiske angrepet og øker fordelen (21:27).

Nordmennene har en rekordledelse på 26:21.

41 min. et plutselig norsk svar.

G. Morkūnas forsvarer, Malashinskas reduserer underskuddet, 21:24.

39 minutter Nordmenn utmerker seg fortsatt og leder 24:20, M. Andriuška ber om pause.

Nordmennene forsvarte seg med hell.

Nordmennene rykker unna, 20:23.

Gullliksen leder nordmennene fremover, 20:21.

Karolis Antanavičius fjernes på 2 minutter.

A. Malašinskas tok ballen og utlignet resultatet, 20:20.

34 minutter 19:20, bak litauerne.

Lukas Simėnas, 17:16, foran Litauen.

Andre halvdel

Etter første omgang – 16:16.

Nordmennene sammenligner resultatet, men G. Babarsk svarer prompte med et presist skudd, 16:15.

Malašinskas brukte ikke en 6m straffe.

15:13, Litauen foran, men nordmennene svarer snart med et presist angrep (15:14).

14:12, etter å ha spilt 24 min.

Litauen foran 13:11.

Litauen viser karakter, frem 10:9.

To presise angrep fra motstanderne tvinger M. Andriuška til å be om en kort kamp.

13 min. A. Malašinskas scorer en straff på 6 m, 7:8.

Kjemp punkt til punkt, 6:6.

Lynrask norsk svar, 3:4.

A. Malashinskas sammenligner resultatet, 3:3.

4 min. Nordmenn hopper frem for første gang 3:2.

Nordmenn sammenligner poengsummen 1:1.

V. Drabavičius, Litauen leder 1:0.

BEGYNNELSEN PÅ LØPET

De traumatiserte Povilas Babarskas, Skirmantas Plėta og keeper Vilius Rašimas var ikke påmeldt til kampen.

Kampen starter 21:30