Konkurransen er fortsatt spennende: Ajax taper poeng på AZ

Ajax startet på nytt med en 4-4-2, med en diamant på midtbanen, akkurat som forrige uke mot PEC Zwolle. Da ga den spillestilen tre mål og tre poeng for Amsterdam-laget: 3-0.

Forskjellen med den hjemmekampen var at Ten Hag nå valgte Brian Brobbey og Sébastien Haller som to spissspillere. En bemerkelsesverdig avgjørelse, gitt at de to aldri hadde startet side om side i ledelsen før i dag.

Utkast

Ved første øyekast fikk ikke endringen foran store konsekvenser for Ajax sitt spill. Den regjerende nasjonale mesteren var ofte på angrep, AZ forsvarte og gjemte seg i pausen. På denne måten kan Alkmaarders noen ganger bli virkelig farlige.

Men det første målet var for Ten Hags lag. Til slutt ble det skikkelig dybde foran hos gjestene og det ble mål med en gang. En lang pasning fra Kenneth Taylor havnet i Brobbey, som hadde spurtet inn mot Alkmaarders» sekstenmeter.

Med et smart dytt kastet Ajax-spissen av sin direkte motstander Pantelis Hatzediakos i en slik grad at Brobbey bare kunne jage AZ-keeper Peter Vindahl. Lobben hans på det danske sluttpoenget var vakker og effektiv: 0-1.

I andre omgang lente Ajax for langt tilbake og AZ forlot i økende grad defensive posisjoner for å søke og score mål. Det skjedde i minutt 62.

Venstreback Owen Wijndal, på Ajax sin liste som potensiell forsterkning, nådde Vangelis Pavlidis med en fin ball og den greske spiss scoret: 1-1, allerede hans 14. mål i Eredivisie for sesongen.

Hos Ajax mistet Haller ballen uaktsomt, noe som absolutt ikke hadde hans ettermiddag. For å gjøre vondt verre måtte Brobbey handles skadet kort tid etter.

Helt gratis

Enda verre for Amsterdam-siden, og bedre for Alkmaar-siden, da Håkon Evjen ble klarert til 2-1 helt løsrevet femten minutter før slutt.

Den 22 år gamle norske spissen ble totalt ignorert av Ajax-forsvaret og kunne uten problemer ta ledelsen bak keeper Maarten Stekelenburg: 2-1.

Rett etter det hadde Haller en stor sjanse til å utligne, men allerede like før Vindahl klarte ikke den franske spissen å score.

Like før tid headet Edson Álvarez utligningen og verden så litt bedre ut for Ajax.

Faktum er at PSV, dersom de vinner etter De Kuip, vil være kun to poeng bak Ajax-lederen.

I dette tilfellet kan avgjørelsen i Eredivisie bare falle på den siste konkurransedagen, neste søndag. Hvis folket i Eindhoven mister poeng i Rotterdam, kan ikke Ajax forlenge sin nasjonale tittel ennå i dag.