Kibermans fire hilser Beijing med femteplass, gull for Friedrich – Beijing 2022 – Sportacentrs.com

OL i Beijing I det siste bobsledeløpet startet laget på fire Oskars Ķibermanis med hustlers Dāvis Spriņģis, Matīss Mikni og Edgars Nemmi den siste starten på 4,94 sekunder, tilsvarende tiden vist i løpets første start.

• Ķibermanis gjorde ikke sin beste tur på banen, og fikk både et tilbakeslag mot fortauskanten og en krasj i en av rettstrekningene. Resultatet av det fjerde løpet på oppvarmings- og startsporet på 59,30 sekunder var det tregeste for Ķibremannis-mannskapet, men det skal bemerkes at resten var tregere og en av de beste tidene ble vist av italieneren Patrick Baumgartner, som startet i starten av det fjerde løpet og fikk 15. plass. I det siste løpet hadde Kiberman det femte raskeste løpet, og fulgte sporet like raskt som Johannes Lohner.

• Samlingen av alle medaljer på tyske hender ble forhindret av de fire kanadierne med Justin Krips ved førerhåndtakene. I løpet av det fjerde løpet ble Cripps ledelse over Christoph Hafer redusert til bare én cent, men hastigheten tillot til slutt den kanadiske kvartetten å vinne en bronsemedalje.

• Det var ingen endringer i lederparet. Francesco Friedrich ble mester i Beijing-lekene i både double og fire bobsleder. Etter å ha passert Johannes Lohner med 0,37 sekunder, la Friedrich til ytterligere to gullmedaljer vunnet i Beijing til sine to gullmedaljer i Pyongyang. Som et resultat ble Tysklands beste bobsleder en fire ganger olympisk mester. Lohner tok derimot med seg to sølvmedaljer fra sitt siste OL.

• I kampen for Topp 10 Benjamin Maier, en østerriker som tok niendeplassen etter tre løp, mistet sin posisjon i Canada etter Chris Spring, American Hunter Church og også sveitseren Michael Fogt.

• Koreansk juniorsølvmedaljevinner ved de asiatiske betingede mesterskapene, Korea Yongong Won, fikk 18. plass i den samlede stillingen med de to kineserne Kaishi Sun og Chunyan i mesterskapet, som endte på henholdsvis 16. og 17. plass i mesterskapsfirespillet i Beijing.

Beijing-OL, bobslede og skjelett

• I René sport ble ni av de ti mulige gullmedaljene innkassert av tyskerne, som vant i alle kjelker og i begge skjelettdisiplinene. Keylie Hamphries» triumf i monobobe alene forhindret Tyskland fra å spille på ti av ishallen i Beijing.