Kaufmanis vinner 15. plass på sin sesongdebut, Ķibermanis to posisjoner høyere – Vintersport – Sportacentrs.com

1. tur

# I det første løpet med tredje startnummer startet det britiske mannskapet med Lamin Dina som pilot. En alvorlig feil kom til Deans pusher, Toby Olubi, som begynte å bremse sleden i god tid før siste sving. Banen ble ikke for skadet og avgangene til de andre utøverne ble ikke forsinket.

# Kort tid før Oscar Ķibermanis tok til banen, ble området okkupert av en båre, noe som ikke lovet gode tider til utøverne som startet i andre del av det første løpet. I løpet av turen kjente Latvias ledende bobsleder litt og traff brettet i det niende hjørnet. Kibermanis, som startet med det 15. tallet, var 0,74 sekunder bak lederen av det første løpet, Francesco Friedrich.

# Dāvis Kaufmanis, som ble utsatt for flere krasj mens han trente på Lillehammer-banen, fikk sammen med Edgar Nemmi sin verdenscupdebut denne sesongen. Fra og med nummer 22 ble det latviske mannskapet litt begeistret for startløpet, satte en god tid, men led av utgangshastigheten. Rett etter den niende kjørte Kaufman bra, men den neste rette ble fulgt av en retur. På slutten av det første løpet var Kaufman 0,87 sekunder bak Friedrich, og la merke til at han hadde hoppet inn i den nest siste bilen i det andre løpet.

# Det skal bemerkes at Kaufman har en god sjanse til å klatre høyere i det andre løpet, fordi det andre latviske mannskapet på den 16. plassen tsjekkiske Dominik Dvorak er bare fem cent bak. I mellomtiden er Kiberman fire cent bak kanadiske Chris Krips, som er to plasser høyere.

2. tur

# Kaufmanis og Nemme tok andreplassen i det andre løpet, på flukt fra American Hunter Church, som ble forbigått av fire tideler av det latviske mannskapet. På en relativt ryddig tur gikk Kaufman forbi den kinesiske hunden, tsjekkeren Dvorak og sveitseren Friedley.

# Ķibermanis med sin pusher Matīss Mikni forbedret starttiden, men sleden gled ikke på banen og dominansen på to tideler i løpet av banen smeltet. I summen av to turer ble Kiberman etterlatt av den franske sjåføren Roman Enrich, som bare kunne forsvare en 500. fordel over lagkameraten Kaufman. Som et resultat, i den andre fasen av verdenscupen, vant Ķibermanis 13. plass i double, men Kaufmanis ble delt på 15. plass med østerrikske Benjamin Maier.

# De siste sesongene har den dominerende tyske bobslederen Friedrich vunnet den sekstende verdenscupkampen på rad. Til tross for en liten forsinkelse før starten av Friedrich, skapte han ikke problemer for den mesterlige føreren, og avsluttet med resultatet 1: 43,48 i summen av to løp. Etter det andre løpet var toer Johannes Lohner seks cents på midtbanen mot Canadian Cripse fra Canada, men tyskeren bobbet foran motstanderne og vant en dobbel seier over Tyskland.

15. Dāvis Kaufmanis Latvia +1,30

I den generelle klassifiseringen av verdenscupen ligger Ķibermanis på 12. plass etter to løp, noe som ikke vil tillate ham å starte i den beste gruppen selv i neste fase. Kaufman endte i mellomtiden på 24. plass sammenlagt etter sitt første løp.