Kasakhstan kom tilbake ved å slå Norge på straffe

Kasakhstans hockeylag slo Norge i sin første kamp i gruppe B i verdensmesterskapet med en score på 4:3 på straffer på lørdag, og startet turneringen med seier.

Innholdet vil fortsette etter kunngjøringen

I kampens åttende minutt scoret nordmennene på slutten av flertallet da Matias Nostrebo holdt pucken og skøytet nærmere mål. Deretter ga han videre til Michael Haag, som uten å stoppe pucken sendte ham i mål på det kasakhstanske landslaget. Ett minutt og 18 sekunder senere klarte Ole Julian Bjogvik-Holm å doble Norges ledelse etter en pasning fra Matias Tretenes etter en corner. Deretter begynte nordmennene å spille mer passivt, noe kasakherne umiddelbart straffet motstanderne for. I det 16. minutt kom Batirlan Muratov inn i frontbanen på venstre side, hvor han passet til Maksim Muhametov i midten, og gjorde et presist skudd.

På slutten av første periode fikk kasakherne et avslag, og nordmennene innså igjen flertallet i begynnelsen av andre periode. Matias Norstrebo hadde et angrep som ble reddet av Andrej Šutov foran mål. Filip Granat sendte pucken til Michael Haag, som scoret sitt andre mål i kampen med et presist skudd i øvre hjørne av målet.

I det 36. minutt spilte flertallet av kasakherne raskt etter å ha fått pucken, helt til Valery Orekhov tok en pasning og slo Henrik Haukeland med et raskt skudd, og gjenopprettet ettmålsunderskuddet. På den annen side, i det 52. minutt brukte Kasakhstan flertallet igjen og utlignet resultatet. Nikita Mihailis skjøt på mål, pucken ble avvist av keeper, men traff så forsvarerens skøyte og skled sakte inn i det norske målet.

Resultatet av kampen ble ikke endret i ordinær tid, men ingen av lagene scoret i tillegg. Derfor fortsatte kampen i shootout-serien etter kampen, hvor Roman Starchenko sørget for seier til laget sitt med to nøyaktige skudd.

Norge – Kasakhstan 3:4 (2:1, 1:1, 0:1, 0:0, 0:1)
Scorer:
Michael Haag (7:48 min, 1:0, ledelse), Ole Julian Bjogvik-Holm (9:06 min, 2:0), Michael Haga (21:44 min, 3:1, ledelse) – Maksim Mukhametov (15:29 min, 2:1), Valery Orekhov (35:11 min. ) 3, over.), Roman Starchenko (i skudd etter kampen)
Straffeminutter: 6 – 8
Skudd på mål: 34 (12+10+8+4) – 17 (4+4+9+0)