Kasakhstan kom tilbake ved å slå Norge på straffe

Kasakhstans hockeylag slo Norge i sin første kamp i gruppe B i verdensmesterskapet med en score på 4:3 på straffer på lørdag, og startet turneringen med seier.

Innholdet vil fortsette etter kunngjøringen

I kampens åttende minutt scoret nordmennene på slutten av flertallet da Matias Nostrebo holdt pucken og skøytet nærmere mål. Deretter ga han videre til Michael Haag, som uten å stoppe pucken sendte ham i mål på det kasakhstanske landslaget. Ett minutt og 18 sekunder senere klarte Ole Julian Bjogvik-Holm å doble Norges ledelse etter en pasning fra Matias Tretenes etter en corner. Deretter begynte nordmennene å spille mer passivt, noe kasakherne umiddelbart straffet motstanderne for. I det 16. minutt kom Batirlan Muratov inn i frontbanen på venstre side, hvor han passet til Maksim Muhametov i midten, og gjorde et presist skudd.

På slutten av første periode fikk kasakherne et avslag, og nordmennene innså igjen flertallet i begynnelsen av andre periode. Matias Norstrebo hadde et angrep som ble reddet av Andrej Šutov foran mål. Filip Granat sendte pucken til Michael Haag, som scoret sitt andre mål for kampen med et presist skudd i øvre hjørne av målet.

I det 36. minutt spilte flertallet av kasakherne raskt etter å ha fått pucken, helt til Valery Orekhov tok en pasning og slo Henrik Haukeland med et raskt skudd, og gjenopprettet ettmålsunderskuddet. På den annen side, i det 52. minutt brukte Kasakhstan flertallet igjen og utlignet resultatet. Nikita Mihailis skjøt på mål, pucken ble avvist av keeper, men traff så forsvarerens skøyte og skled sakte inn i det norske målet.

Resultatet av kampen ble ikke endret i ordinær tid, men ingen av lagene scoret i tillegg. Derfor fortsatte kampen i shootout-serien etter kampen, hvor Roman Starchenko sørget for seier til laget sitt med to nøyaktige skudd.

Norge – Kasakhstan 3:4 (2:1, 1:1, 0:1, 0:0, 0:1)
Scorer:
Michael Haag (7:48 min, 1:0, ledelse), Ole Julian Bjogvik-Holm (9:06 min, 2:0), Michael Haag (21:44 min, 3:1, ledelse) – Maksim Mukhametov (15 :29 minutter, 2:1), Valery Orekhov (35:11 minutter, 3:2, over), Nikita Mihailis (51:27 minutter, 3:3, over), Roman Starchenko (i skudd etter kampen)
Straffeminutter: 6 – 8
Skudd på mål: 34 (12+10+8+4) – 17 (4+4+9+0)