Iga Swiatek slo Naomi Osaka for å vinne Miami Open, komplett Sunshine-dobbel – Reuters

Iga Swiateks drømmesesong fortsatte da den innkommende verdens nummer én vant sin tredje strake WTA 1000-tittel ved å slå Naomi Osaka i Miami Open-finalen på lørdag. Den 20 år gamle polakken ble bare den fjerde – og yngste – spilleren som vant Indian Wells og Miami «Sunshine Double» samme år etter Steffi Graf, Kim Cljisters og Victoria Azarenka med en 6-4, 6-0 seier i Osaka.

FULLDEKKING IPL | PROGRAM | RESULTATER | ORANSJE HUE | LILLA HUE

Swiatek, som offisielt vil bli bekreftet som nummer én i verden når den nye WTA-rankingen offentliggjøres på mandag, har nå vunnet 17 strake kamper, en rekke som inkluderer titler i Doha, Indian Wells og nå Miami.

Osaka, 24, nøt en velkommen tilbake til formen i Florida, selv da den firedobbelte Grand Slam-mesterens første finale siden Australian Open i 2021 endte med fullstendig tap.

«Jeg føler meg privilegert som er blant spillerne som har gjort denne doublen før, jeg visste at det ville bli vanskelig å spille disse turneringene på rad, men jeg gjorde det steg for steg,» sa Swiatek, som vant sin første Grand. Slam kl. Roland-Garros. i 2020 i en alder av 19 og vil være favoritten til å kreve enda en Roland Garros-krone neste måned på favorittflaten hennes.

«Jeg var i sonen i det andre settet, dette er den enkleste måten å være dominerende på. Jeg ble overrasket over at jeg kunne takle alle disse kampene.

«Jeg er fortsatt den samme personen. Idolene mine var sånn og jeg vil ikke at suksess skal forandre meg på en negativ måte. Det gir meg selvtillit.

Swiatek kom seg til sin syvende finale i karrieren etter 16 strake seire: den siste spilleren som vant 16 eller flere på rad var Osaka, mellom Cincinnati i 2020 og fjorårets Miami Open.

Osaka serverte bra denne turneringen, men ble slått av Swiatek 3-2 i den første og begynte å se sårbar ut.

Den tidligere French Open-mesteren er en av de beste rivalene i kvinnespillet, og selv om Osaka forsøkte å aggressivt hoppe til Swiateks andre serve, var motstanderen hennes langt mer konsekvent og klinisk totalt sett.

«TRIST RESULTAT, GØY DAG»

Den polske spilleren har ikke møtt et eneste pausepunkt i en kamp som varte i bare 80 minutter.

En pause fra Osakas serve rett i begynnelsen av den andre førte til at ethvert langvarig håp om japanerne bleknet under Miami-solen, og Swiatek skiftet gir med letthet for å vinne sin sjette karrieretittel midt i positive scener på Hard Rock Stadium.

For tidligere verdens nummer én Osaka, som forlot Indian Wells forrige måned i tårer etter å ha blitt forstyrret av en fan over et nederlag i andre runde, har dette løpet til Miami-finalen i det minste gitt henne håp om å komme tilbake til toppen etter en periode. tennis i 2021 for å ta opp psykiske problemer.

«Iga er ganske forskjellig fra de andre spillerne jeg har spilt mot, han er veldig eksplosiv, men jeg er ikke så skuffet som jeg var etter nederlagene,» sa Osaka, som vil reise til Europa en uke for tidlig for å forberede seg til leirsvingen. . av sesongen.

«Vanligvis ville jeg gråt i garderoben, men jeg tror livserfaringer hjelper.

«Det var bare noen få dager siden jeg feiret comebacket mitt blant topp 50, men jeg tar ikke sånt for gitt.

«Jeg er litt ydmykere nå når det gjelder mulighetene jeg får. Jeg kan trekke mye positivt fra det. «

Osaka avslørte at da hun spiste middag med Swiatek i Australia for noen år siden, ble hun spurt om sin mening om hva fremtiden bringer for den polske stigende stjernen.

«Han sa at han kunne gå på college, men jeg sa nei,» smilte Osaka. «Jeg husker at hun var så ung og så god at hun burde ha forpliktet seg til å spille flere turneringer først.

«Det var hyggelig å se henne vokse opp. «

Søndagens ATP-finale for menn vil se den 18 år gamle spanjolen Carlos Alcaraz møte den norske verdens nummer 8 Casper Ruud.

Les alle de siste IPL 2022-nyhetene, siste nyhetene og liveoppdateringene her.

Ealdwine Thatchere

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.