I sprinten rangerer den beste av latviere Slotiņš 72, Sverige Samuelson vinner – Vintersport – Sportacentrs.com

• I den første fasen av verdenscupen på 10-kilometersprinten klarte ingen av de latviske skiskytterne å komme inn blant de seksti beste utøverne. Det beste resultatet ble vist Roberts Sloti, som med en feil på tribunen stenger løpet på 72. plass. Latviske Sebastian Samuelson var to minutter 42,8 sekunder bak vinneren.

• Ytterligere to latviere – Alessandro Patrio en Edgars Mise sprintdisiplinen ble stengt i lavere posisjoner. Patriuks endte kun på 97. plass med to feil (en liggende, en stående skyting), mens Mass endte på 108. plass med en stående skuddfeil. 117 utøvere deltok i løpet, alle nådde målstreken.

• Vinneren ble svenske Sebastian Samuelson fra Sverige, feilfri på begge skuddene og 22,5 sekunder foran sine tøffeste motstandere. De resterende to plassene på pallen ble tatt av de norske skiskytterne – Vetle Kristiansen og Johannes Be. Tyske Philip Navrats endte blant de seks beste, sammen med to andre franske idrettsutøvere.

• Dette fullfører den første fasen av skiskytingen. Andre runde i verdenscupen går også på svensk bane i Estesund 2. til 5. desember. Med sprintdistanser for menn og kvinner starter etappen 2. desember, og avsluttes 5. desember med stafett for kvinner og herreløp.