I fotballsuperligaen vinner FC «Riga» uavgjort i kampen med FK RFS som minoritet / Artikkel

Allerede i det 12. minutt fikk Niangs rødt kort for hjemmelaget ved å bruke VAR (Video Assistant Referee)-systemet, mens «Riga»-trener Tomislav Stipić fikk gult kort for ikke å være i trenerens plass.

Det manglet ikke på scoringsøyeblikk for begge lag, men målene ble først scoret på slutten av omgangen.

RFS utnyttet flertallet da, etter flere sluttspill mellom Stefan Panic og Emerson Santana, brasilianeren venstrefotet ballen fra venstre hjørne av keeperfeltet inn i øvre høyre hjørne av målet til 1-0.

Ved avslutningen av kampen ble VAR-systemet igjen tilkalt for å få hjelp, som registrerte at RFS-midtbanespilleren bevisst albuet ballen som falt fra bakken i hans eget straffefelt.

Douglas Aureliu scoret en straffe fra 11 meter i det 87. minutt, og traff målet med venstrefoten i høyre hjørne – 1:1.

«Riga» kunne ha vunnet i kampens utligningsperiode, men Mora Tala Gayes skudd fra kanten av sekstenmeteren traff tverrliggeren.

I sesongåpningen vant «Riga» 2:1 over «Jelgava» i siste minutt, med Marko Regza som scoret et mål, mens RFS spilte en målløs 0:0-remis med landsmesteren «Valmiera» .

Den «høyeste» nysigneringen av «Riga» før denne sesongen er den serbiske midtbanespilleren Milos Jojic, som en gang spilte i den tyske Bundesligaen. Keeperlinjen ble forsterket av den latviske mesteren Rihards Matrevics, og angrepet av Usejnu Njangs, som i likhet med lagtrener Tomislav Stipičs ledet «Auda» til seire i forrige sesong.

Roberts Savalnieks kom tilbake til RFS-troppen etter sesongpausen og Jānis Ikaunieks spiller også igjen i hovedstaden. Det er ingen vesentlige endringer i kjernen av laget, men Tomislav Saric og Kevin Friesenbichler har forlatt hovedpersonene.

Forrige sesong, av fire kamper, vant RFS to, «Riga» vant en, og en annen kamp endte uavgjort. Det ble ikke scoret mer enn tre mål i noen av duellene.

Det er allerede rapportert at i den første gruppekampen på fredag ​​vant nykommeren «Jelgava» sin første seier, og slo «Daugavpils» 2:1, men lørdag tapte «Valmiera» 0:1 mot «Liepāja», og «Auda». » vant 2:0 mot «Metta»-enheter.

I siste gruppekamp søndag møter Salaspils «Super Nova» «Tukums 2000»https://www.lsm.lv/«Telms» på hjemmebane.

Denne sesongen spiller ti lag i fotball Super League: «Valmiera», «Riga», RFS, «Liepāja», «Auda», «Daugavpils», «Tukums 2000″https://www.lsm.lv/» Telms «, «Metta», Salaspils «Super Nova» og nykommeren «Jelgava».

I forrige sesong ble Valmiers for første gang i historien mester, «Riga» vant sølv og «RFS» vant bronse, mens «Auda» vant den latviske cupen.

Mesteren avgjøres etter 36 kamprunder, hvor hvert lag møtes fire ganger. Totalt skal det avholdes 180 kamper.