I andre periode scorer Latvia tre poeng og taper mot Norge – Hockey – Sportacentrs.com

# I den andre testkampen klarte ikke Latvia å slå Norge igjen, og tapte 1:4. Det eneste målet ble scoret av Zemgus Girgensons etter pasninger av Mika Indraš og Robert Bukart i midten av andre periode.
# Begynnelsen av andre tredjedel kan betraktes som et vendepunkt i kampen, da en av de andre kolliderte med Cucarello etter avslaget. Han ble hindret av Sotnieks, som ble utnevnt av dommerne Okse. Cucarello brukte den kaldblodig, og kom til 2:0.
# Takket være aktivitet i den tredje tredjedelen slo Latvia mer enn sine motstandere (25:21), i tillegg til at de fikk færre knockbacks (6:24). Norske hockeyspillere klarte seg noe bedre i remisene (22:23).
# Marek Mitens debuterte for det latviske landslaget, og beseiret 14 av motstandernes 18 skudd på 40 minutter. I tredje periode scoret Artūrs Šilovs på mål, som møtte alle tre motstandernes skudd.
# Leder for landslaget i disse to kampene var Zemgus Girgensons, som scoret tre av de fem målene Latvia scoret. Ronalds Ķēniņš og Miks Indrašis skilte seg nok en gang ut.
# Det latviske landslaget har fullført forberedelsene til kvalifiseringsturneringen til vinter-OL 2022, som finner sted 26. til 29. august i Riga. Latvias motstandere vil være de nasjonale enhetene Italia, Ungarn og Frankrike. Første kamp 26. august mot Italia.

I dag spilte det latviske hockeylandslaget sin andre prøvekamp mot Norge, som ble spilt dagen før. eller 4:2. Ieks Punnenova ble erstattet av Mareks Mitens, men Rodrigo Ābols, Lauris Dārziņš og Jānis Jaks tok plassene deres på banen.

Kampen startet uten hell for Latvia. I en av de første kampene tok nordmennene ledelsen da Olsen bukket under for et flott skudd – 0: 1. Umiddelbart etter at målet tillot var utligningsøyeblikket for Dzierkala, men pucken ble ikke funnet i målet. Hjemmelaget jobbet hardt for å komme seg gjennom i midten og hadde en god sjanse til å ta en da Holma forsøkte å løfte ballen forbi målvakten. Motstanderne må klare seg uten kontring, men gjestenes forsvar klarer å frigjøre ballen.

Den andre tredjedelen ble spillets mest produktive med fire scorede mål, hvorav kun ett ble scoret av latvierne. Det startet med et mindretall som Norge fikk, noe som ga Latvia muligheten til å spille i flertall for første gang. Roberts Bukarts hadde en dårlig dag på jobben og mistet ofte balansen på det tunge føret. Umiddelbart etter avslaget henvendte en av keeperne seg til Cucarello, stoppet av Sotnieks for brudd på reglene. Dommerne bestemte seg for å innrømme Okse til det latviske målet, kaldt brukt av den samme NHL-spilleren Cucarello – 0:2. Begivenhetene på torget fortsatte ikke i Latvias favør, og Norge scoret ytterligere to mål mot slutten av perioden da Olden og Torrensen skilte seg ut, mens Zemgus Girgenson scoret det eneste målet for Latvia etter Mika Indras. (1:4) For Girgenson var dette hans tredje mål på hans to siste kamper.

Den tredje perioden begynte med bytte av keepere for Latvia, med Artur Shilov som erstattet gaten. Latvia økte intensiteten i angrepet, men i løpet av de første sju minuttene klarte nordmennene å stoppe vertenes innsats. Holm klarte ikke å slå Holm for andre gang, med den norske målvakten som hjalp stolpen flere ganger. Etter hvert ble spillet heftig, med hockeyspillere som engasjerte seg i konflikt noen ganger. Dette har ført til at dommerne både har gitt gjensidige avslag og noen ganger latt latviere spille i flertall.

Sammen med nederlaget har Latvia fullført forberedelsene til kvalifiseringsturneringen til vinter-OL 2022, som finner sted i Riga fra 26. til 29. august. Første kamp er berammet til torsdag 26. august mot Italia.

Latvia – Norge 1: 4 (0: 1, 1: 3, 0: 0)
Porter: 1:10 Olsens (Oldens) 0: 1, 22:30 Cukarello 0:2, 28:30 Oldens (Olimbs, Norstebo) 0:3, 28:47 Girgensons (Indras, Ro. Bucharest) 1. 3, 35:54 Toresens (Cukarello, Tretenss) 1:4
Avfall: 25:21
Straffeminutter: 6:24
Keepere: Mitens (no 40:00 Šilovs) – Holms