Hold deg våt og le høyt. Historien om turentusiasten Līga Purmale

For noen år siden så prosjektleder Līga Purmale med en viss forvirring på alle de som gikk tur, regnfrakker eller løp. «Lite rart,» mumlet han. Nå er mesterskapet ett av dem. Hun besteg Everest, svømte i sumpene i Latvia, ble rystet av en storm og reiste nesten 100 kilometer om dagen. Hun ble også med i nasjonalgarden for hele settet, begynte å tette og løpe. Hvorfor det? Fordi jeg liker det! Hvordan bli en selvsikker «cacas» for å bli en turentusiast?

Hvis du tilfeldigvis legger merke til en gruppe mennesker med ryggsekker i skogen og hattene eller skjortene deres er dekorert med ordene «Slutt å knirke!», Hvis de unngår glatte veier, er de mest sannsynlig «Streelnieks.lv»-fans på tur! Og nei, de er ikke tapt! De leter etter de mest interessante, vanskelige og spennende måtene å nå målet. Men hvis du noen gang legger merke til en gruppe mennesker som går langs sjøen i 45 graders vinkel mot vinden, så er det svært sannsynlig at «Skytten»-utflukten organisert av «Skytten» finner sted der. Og det er helt sikkert at det blir en Liga blant disse turgåerne.

Hvis noen fortalte meg for et par år siden at du, Līga, som jeg kjenner som en som postulerte at løping ikke en gang er verdt en trikk, ville blitt en turentusiast, ville jeg ikke trodd det. Hvordan skjedde det? Når ble «cacaen» til et sump- og skogshode?

Å forklare hvorfor jeg elsker fotturer er som å forklare hva kjærlighet er. Det kommer og du vet – ja det er det!

Inntil da så jeg med stor skepsis på alle de som bannet i skog og sum med støvler og ryggsekker. Jeg kan bare ikke forstå hvorfor jeg skal se etter vanskeligheter?

Men jeg er veldig glad i å reise, så jeg liker det veldig godt! Da datteren min ble født ble ikke reiselysten min mindre, men åpenbart fikk den lille mannen meg til å endre vanene mine. Jeg var gift på den tiden, og suksessen med fiaskoen var at mannen min ikke likte å reise, så jeg kunne reise mens han kunne ta seg av datteren min! Men å finne den du ønsker og har mulighet til å reise med er ikke så lett. Fra tid til annen gikk tanken opp for meg at jeg kunne reise alene, men den tanken ble ikke noe av. Etter at datteren min ble født, bestemte min venninne Christine, som jeg møtte på en reise til Kambodsja, seg for å reise til Myanmar som et par. Vi forlot Myanmar og innså at jeg var klar for neste nivå: en solotur.

Jeg tenkte å reise til India. Det var året den latviske ligaen ble funnet drept der. Mannen i det øyeblikket kunngjorde at jeg ikke ville reise til India alene! Vi hadde en diskusjon i flere uker, som endte med teksten hans: «Dra, uansett hvor, til India!»

Ealdwine Thatchere

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.