Herrene på sprintdistansen har også startet den nye sesongen av IBU Biathlon Cup – Vintersport – Sportacentrs.com

# Rūdis Balodis, som debuterte i verdenscupen (PK) forrige sesong og vant 58. plass på den klassiske 20 km, fikk en strafferunde i hver av dagens skytinger. Den 22 år gamle utøveren med 95. ski, men med den meget raske (11.) banen, tok 69. plass.

# Renārs Birkentāls, som fikk sin PK-debut forrige sesong, gjorde også halvparten av Balodis sine feil – to på hver skuddlinje – og endte på 86. plass. Den 21 år gamle skiskytteren er nå 85. raskest på ski, foran sin landsmann i dette elementet på 22 sekunder.

# Seieren ble vunnet av tyskeren Luke Fratcher, kun 0,3 sekunder bak den norske skiskytteren Sver Dalen Aspen, og lederen ble tapt med 1,6 sekunder til lederen, Johannes Kön, som startet regelmessig i PK-konkurransen. Alle de tre beste vinnerne fikk en strafferunde.

# 27. november spiller både kvinner og menn sprint igjen og 28. november avsluttes første etappe av IBU-cupen med jakt.