Håndball-VM – gull til Norge etter å ha vunnet finalen mot Frankrike 29:22

Frankrike vs Norge

© Enric Fontcuberta

Norge vant gullmedaljen i håndball-VM etter å ha vunnet Granollers-finalen med Frankrike på 29:22 (12:16). I kampen om bronse beseiret Danmark turneringsvertene Spania 35:28 (16:13).

Norge – Frankrike 29:22 (12:16).

Norge: Katrine Lunde, Silje Solberg – Henny Reistad 6, Emilie Hegh Arntzen, Veronica Kristiansen 2, Nora Mork 5, Stine Bredal Oftedal 5, Malin Aune 3, Kari Brattset Dale 5, Vilde Ingstad, Moa Hogdahl, Marit Jacobsen 1, Camilla Herrem , Sanna Solberg-Isaksen 2, Kristine Breistol, Maren Aardahl.

Frankrike: Laura Glauser, Cleopatre Darleux – Meline Nocandy 1, Alicia Toublanc 1, Chloe Valentini, Allison Pineau 4, Coralie Lassource 2, Grace Zaadi Deuna 2, Oceane Sercien Ugolin 2, Laura Flippes 2, Orlane Kanor, Tamara Horacek 1, , Pauletta Foppa 3, Estelle Nze Minko 2, Lucie Granier 2.

Straffer: Norge – 6; Frankrike – 8 minutter

Dommerne var: Wiktoria Alpaidze og Tatiana Biereżkina (Russland).

Dette er den fjerde norske ligatittelen han vinner mot spanjolene i semifinalen 27:21 (11:11). I kampen om finalen beseiret «Tricolore»-laget, som vant OL-gullmedaljen i Tokyo, Danmark på 23:22 (10:12).

Polen ble til slutt rangert som nummer 15.

Skandinavene på det øverste trinnet på verdenscuppallen har allerede vært tre ganger: i 1999, 2011 og 2015. De har vunnet EM åtte ganger, inkludert for ett år siden. De brakte OL-gull fra Beijing (2008) og London (2012). På sin side vant Frankrike i VM i 2003 og 2017. I finalen i mesterskapet på det gamle kontinentet 20. desember 2020 i danske Herning vant Norge Frankrike 22:20.

Kampstarten søndag lovet ikke en så sikker seier for de norske kvinnene. Seieren deres ble bestemt av andre omgang, der de tillot motstanderne å score bare seks mål. I mellomtiden, før pause, når fordelen til «Tricolore» til og med seks skudd (14: 8 på 28 «). Fra 7:7 scoret franskmennene fem mål på rad og i det 25. minutt vant de 12:7.

De olympiske mesternes fall begynte rett etter pause. Skandinavene spilte raskt uavgjort 16:16, og ødela deretter de forvirrede motstanderne fullstendig, og ga dem flere mål i serien.

Den regjerende tittelen, Nederland, som beseiret Spania 30:29 for to år siden i spillet om gull i Japan, ble eliminert fra turneringen i hovedrunden. Russland viste seg å være bedre enn Norge 33:28 i kampen om bronsemedaljen (PAP).