Grabovskis scorer fire mål i latviske U19-spilleres knusende seier over Gibraltar når landslaget går inn i eliterunden / Artikkel

Dette var den mest overbevisende seieren til det latviske fotballaget under 19 år.

Grabovskis, den offensive midtbanespilleren til den østerrikske klubben «Rapid» Vienna, markerte seg med et «hat-trick» allerede i første omgang, da han skilte seg ut med presise skudd i 2., 22. og 31. minutt av kampen, men Roberts Bochs i det 6. 1. minutt og Ivan Patrikeev slår nok en gang motstanderens keeper i det 40. minutt.

I starten av andre omgang kom det latviske landslaget raskt opp i 6-0 da Patrikeevs scoret straffe i det 52. minutt, og i det 64. minutt dirigerte Emils Evelons ballen i motstanderens mål, 7-0 . Grabovskis scoret sitt fjerde mål eller «poker» i det 74. minutt av kampen, og traff presist og uhindret fra kloss hold til 8-0.

I parallellkampen slo de unge norske spillerne ungarerne 2:1 (0:0), noe som var nok til at de latviske U19-spillerne nådde eliterunden.

Nordmennene toppet den samlede kvalifiseringsgruppen, og fikk maksimalt ni poeng, mens spillere fra Latvia og Ungarn fikk fire poeng. Begge lag hadde samme forhold mellom scorede mål og tapte mål (+5), men andreplassen ble tatt av latvierne, som scoret ett mål mer (9 mot 8). Gibraltars under 19-spillere sto uten poeng.

Vinnerne av de to første plassene i de 13 undergruppene, samt et av de tredjeplasserte lagene med best resultater i kamper mot de to første lagene i sin gruppe, går videre til eliterunden.

Den siste runden finner sted i Nord-Irland neste juli.

Som forberedelse til turneringen spilte det latviske landslaget i begynnelsen av september to testkamper mot det østerrikske landslaget, tapte den første kampen med 0:3 og uavgjort 2:2 i den andre.

Spillere fra ni nasjonale klubber, Italia, Østerrike og Slovenia samles i det latviske landslaget ledet av Jakub Dovalil i kvalifiseringsturneringen.

Det forrige latviske U19-laget kvalifiserte seg til eliterunden, hvor de oppnådde ett poeng på tre kamper. Det latviske landslaget i denne aldersgruppen har spilt i eliterunden tre ganger.

Latvias U19-landslag:

Keepere: Henry Auseklis («JDFS Alberts»), Davis William Weisbuk («Valmiera»), Leonard Chevers («San Marzano», Italia);

Forsvarere: Milan Tikhonovičs, Nikita Yemeljanovs (begge – «Daugavpils»), Linards Liepiņš, Ivan Smirnovs (begge – «Metta»), Valters Purs («Jelgava»), Mārtiņš Lormanis («Pisa»), Rikardo Jagodinskis (Salaspils «Superspils» Nova»);

Midtbanespillere: Kevins Cēsnieks («Jelgava»), Ivan Patrikeevs («Super Nova»), Dāvis Sedols (RFS), Hugo Jesse, Markus Ivulans (begge – «Metta»), Kristaps Grabovskis («Wien «Rapid», Østerrike), Emil Evelon («Domžale», Slovenia);

Spisser: Kristiāns Mežsargs («Frosinone», Italia), Roberts Boch («Pisa», Italia), Rodrigo Gaučis («Tukums 2000″https://www.lsm.lv/»Telms»), Aleksejs Petrovs («Riga» ).