Golovkov ødelegger det norske forsvaret og scorer hat-trick

George Golovkov | Foto: instagram.com/georgie_golovkovs

Mens spiss Georg Golovkov scoret tre mål, startet det latviske herrehockeylaget testturneringen i Trondheim med seier torsdag. Latviske ishockeyspillere beseiret verten for turneringen Norge med en score på 6:3 (2:1, 2:2, 2:0).

Golovkov, hvis skader tidligere hindret ham i å komme seg inn på det latviske landslaget, scoret også en assist. Etter to og et halvt minutts spill signerer Golovkov 1-0 for latvierne, som innser den største fordelen med et tafatt sideskudd av pinnen. Med mindre enn fire minutter igjen av første omgang doblet imidlertid Denis Smirnovs det latviske landslagets ledelse med et skudd fra nært hold, men kort tid etter gjorde Eskil Walls 1:2 med et håndleddsskudd.

I det tredje minuttet av andre periode scorer latvierne et mål, Golovkov utmerker seg nok en gang i flertall. Riktignok 70 sekunder senere, etter kamp foran mål, gjorde Volls flertall for nordmennene. Midt i perioden, i det 28. minutt, gjorde Renārs Krastenbergs nok et flertall og satte inn 4:2. På slutten av perioden, mens han spilte tre mot fem nordmenn, mistet Smirnov stokken, noe som gjorde at Sander Wall Engebroten kunne hente inn et mål i det 36. minutt. Som i de to foregående periodene skilte Golovkov seg ut i det tredje minuttet da han spilte aktivt foran mål. Halvannet minutt senere, etter Smirnovs pasning, scorer Daniel Gorshanov 6:3.

Målet til det latviske landslaget ble bemannet av Āriks Vītols. Dagen etter spiller latvierne mot danskene, og lørdag er det kamp mellom lagene til Norge og Danmark. Lauris Dārziņš og den finske spesialisten Peteri Nummelins skal hjelpe Hari Vītoliņš i Trondheimsturneringen.

Motstanderen til det latviske landslaget i denne turneringen, Norge, vil også være en rival av det latviske laget i verdensmesterskapet i 2023, som arrangeres i Riga og Tammerfors. Det latviske hockeylaget skal til Slovakia i desemberpausen etablert av Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF). I denne turneringen skal Latvia møte Norge og turneringsarrangørene Slovakia.

Hockey-VM i Riga og Tammerfors i 2023 arrangeres fra 12. til 21. mai. Én gruppekamp vil finne sted i Riga, hvor Canada, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Latvia, Norge, Kasakhstan og Slovenia skal spille mot hverandre, samt to kvartfinalekamper.

Sammensetningen av det latviske landslaget til testturneringen i Trondheim:

Keepere: Āriks Vītols, Mariuss Bajaruns-Galejs (begge – «Zemgale»/LLU, Finland/Latvia), Jānis Fecers («Rīga» hockeyskole);

Forsvarere: Kristofers Bindulis (Česke Budejovice «Motor», Tsjekkia), Roberts Kalčis (Īsalmi IPK, Finland), Patrik Ozols (Trenčinas «Dukla», Slovakia), Naurijs Sējējs (Kisnachts «Lions», Sveits), Mick Tumanov (« RoKi ”, Finland), Artūrs Andžan (Turku “Tuto”, Finland), Daniels Goršanov, Harijs Brants (begge – “Zemgale”/LLU, Finland/Latvia);

Angripere: Georgs Golovkovs (Almtuna, Sverige), Mārtiņš Dzierkals (Česke Budejovice «Motor», Tsjekkia), Filips Buncis (Nitra, Slovakia), Renārs Krastenbergs (Sodertalje, Sverige), Artūrs Homjakovs (Zemgale) /LLU, Finland ), Deniss Smirnovs (Geneve “Servette”, Sveits), Rihards Melnalksnis (Kisnachts “Lions”, Sveits), Patriks Zabitovs (Mihalovces “Dukla”, Slovakia), Rudolfs Polcs (“Jesenice, Alpine Hockey league), Oskars Lapinvaskis (Langnavaskis (Langnavaskis) Tigers, Sveits), Darel Dukurs (Langenthal, Sveits), Dan Lochmelis (Luleå, Sverige).