Golden Knights holder ledelsen og er ett skritt unna Stanley Cup (VIDEO)

Golden Knights of Las Vegas | Foto: Sam Navarro-USA I DAG Sports/Scanpix

Lørdag slapp den latviske spiss Teodors Bļugers budet for kamp fire i Stanley Cup-finaleserien, da hans Las Vegas «Golden Knights»-lag, representert av ham, feiret sin tredje seier i serien. Las vegas hockeyspillere som reiser med 3:2 (1-0, 2-1, 0-1) beseiret Florida Panthers og tok en 3-1 ledelse på en fire-kamps seiersrekke.

Chandler Stevenson scoret to ganger i det andre og 28. minutt, og i det 32. minutt sørget William Carlson for 3-0. Vertene spilte bare to runder, i det 37. minutt scoret Brandon Montours og i det 44. minutt scoret Aleksandar Barkov et mål. I mål for Las Vegas-laget klarte Edin Hill 29 av 31 skudd av motstanderne, mens Sergej Bobrovskis reddet 28 skudd i det andre feltet.

Neste Golden Knights-kamp er tirsdag. Om nødvendig vil kampen finne sted i San Raiz 16. juni og i Las Vegas 19. juni.

Av de 20 kampene som ble spilt av Las Vegas-laget i Stanley Cup denne sesongen, deltok Blüger i seks, scoret ett mål, samlet en assist og +1 +/-. For at Blugers navn skal graveres på Stanley Cup i tilfelle en Golden Knights-seier, må han spille minst én kamp i finalen eller være kvalifisert til å gjøre det på forespørsel fra laget.

Forrige sesong var mesteren Colorado Avalanche, som slo Tampa Bay Lightning, vinnerne av de to foregående sesongene, 4-2 i finaleserien.