Freibergs tar syvendeplassen i European Motocross Championship – Motor Sports – Sportacentrs.com

EMX2t

Det har vært tre etapper i EMX2t-klassen denne sesongen, og det var Freibergs første løp i denne kategorien, selv om han i Ķegums uten hell hadde forsøkt å kvalifisere seg til EMX250-klassens finaler. Denne gangen dro 23 utøvere til kampen, så alle kunne gå til startbom.

Atleten som kjørte en Husqvarna-motorsykkel, sønn av Laura Freiberg, tidligere verdensmester, oppnådde det 12. resultatet i fri trening, og tok også 12. plass i kvalifiseringen.

I det første løpet avsluttet Uldis første runde på niende plass, på tredje runde hadde han hevet seg over posisjonen, men etter noen flere runder falt han tilbake til niende plass, hvor han tilbrakte resten av løpet. Freibergs fullførte den første runden i det andre løpet kun på en trettende plass, men midt i løpet hadde han allerede tatt åttendeplassen, men på den siste runden klatret han enda høyere og ble nummer sju.

Seieren på etappen ble vunnet av den italienske atleten Federico Tuani, som tok andre- og førsteplassen i løpene, og den andre i summen var tyskeren Maximilian Spiss, som i mellomtiden vant det første løpet, men det andre var tredje. Spis ble denne sesongens mester. Freibergs, derimot, erobret sjuendeplassen på etappen, og tjente like mange poeng som vinneren av sjetteplassen og bare ett poeng mindre enn den femte klassifiserte.

EMX250

Den nest siste etappen i EMX250-klassen ble også avsluttet. Sesongleder Nicolas Lapuchi vant begge løpene der, men har ennå ikke klart å sikre seg tittelen, men før siste etappe, som vil finne sted akkurat der i Mantua, har italieneren en ledelse på 45 poeng på sin nærmeste forfølger Kevin Horgmo fra Norge , som denne gangen var bare sjette. Det er fortsatt mulig å få 50 poeng denne sesongen, så Lapucci er veldig nærme tittelen.