FOTO⟩ Canada knuser Frankrike. Finland forlater Tsjekkia tørt – Hockey 2022 – Apollo.lv – Sport

På slutten av undergruppeturneringen ble alle parene i kvartfinalene annonsert. På torsdag avgjøres semifinalistene i duellene mellom Finland og Slovakia, Sveits og USA, Tyskland og Tsjekkia, samt Sverige og Canada.

Finske ishockeyspillere beseiret Tsjekkia med en score på 3: 0 (2: 0, 1: 0, 0: 0).

Den finske målvakten Jusi Olkinuora spilte sin fjerde «tørre» kamp i ligaen og nøytraliserte alle 24 skuddene fra tsjekkerne.

Midt i første periode beviste Yoels Armija sin individuelle dyktighet, da Finland, etter å ha slått motstanderne, skjøt med presisjon fra midten av sonen – 1:0. Fire minutter før pause spilte Sakari Maminens godt under mål og doblet vertens ledelse.

Klokken 16 i andre omgang ble Toni Rajala stående uten tilsyn på høyre stolpe, som ikke kastet bort muligheten som ble gitt av motstanderne og styrket ledelsen til det finske landslaget.

Finland vant gruppe B med 19 poeng etter syv kamper, fulgt av Sverige med 18 poeng, mens Tsjekkia og USA hadde 13 poeng hver. Latvia holdt seg bak de fire beste med åtte poeng på syv kamper, Østerrike fikk sju poeng, Norge fulgte med fem poeng og Storbritannia ett poeng.

I mellomtiden, i gruppe A i Helsingfors, vant fjorårets mester Canada 7-1 (2-0, 2-0, 3-1) over Frankrike, og sikret tredjeplassen i gruppen.