FOTO⟩ Amerikanere spiller nordmenn; Slovakia er den siste som går inn i kvartfinalen – Hockey 2022

Sveits tok førsteplassen i Helsinki-gruppen med 20 poeng, mens Tyskland ble nummer to med 16 poeng. Canada, som spilte seks kamper, samt Slovakia og Danmark, som spilte syv kamper, har 12 poeng hver. Frankrike scoret fem poeng, men Kasakhstan har allerede avsluttet mesterskapet med tre poeng og Italia med ett poeng.

USA beseiret Norge 4: 2 (2: 0, 1: 1, 1: 1) i gruppe B-kampen.

Det er allerede kjent at det i kvartfinalen blir en duell mellom USA og Sveits.

Ved midten av det åttende minuttet hadde Ryan Hartman og Matthew Boldy scoret 2-0 for USA. Etter første periode erstattet Strauss Mann Jeremy Swayman i mål.

Andreas Martinsen hentet inn et mål i det 23. minutt, men i det 29. minutt gjenopprettet Ben Myers tomålsovertaket for USA – 3:1. I det andre minuttet av tredje periode reduserte Daniel Roxett igjen amerikanernes ledelse, men i siste minutt av ordinær tid kastet Sean Ferrell pucken i det tomme målet – 4:2.

I dagens første kamp i gruppe B tapte Latvia mot Sverige 0: 1 (0: 0, 0: 1, 0: 0), og kvalifiserte seg ikke til sluttspillet.

Finland og Tsjekkia møtes i Tammerfors klokken 20.20, denne kampen sendes direkte på tv-kanalen «360TV hockey».

I gruppe B, etter syv kamper, leder Sverige med 18 poeng, Finland har 16 poeng på seks kamper og Tsjekkia og USA har scoret 13 hver. Latvia holdt seg bak de fire beste med åtte poeng på syv kamper, Østerrike fikk sju poeng, Norge fulgte med fem poeng, mens Storbritannia tok ett poeng på syv dueller.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag i undergruppekonkurransen. Etter en runde med gruppekamper vil de fire beste lagene fra hver undergruppe fortsette å kjempe om medaljer i kvartfinalen, men de svakeste lagene i turneringen, i motsetning til i fjor, forlater den sterkeste divisjonen og året neste Slovenia og Ungarn vil være blant de 16 beste på deres plass.

Verdensmesterskapet i 2022 finner sted i Finland frem til 29. mai.