FOTO⟩ Slovakia sikrer kvartfinaleplass med knusende seier – Hockey 2022 – Apollo.lv – Sport

I Helsinki gruppe A-kampen slo Slovakia Danmark 7-1 (2: 0, 3: 0, 2: 1), som var deres direkte konkurrent i kvartfinalen.

I første periode scoret Tomas Tatars to mål for Slovakia. Etter ti minutter gjorde han det ved å slå pucken inn i ryggen på den danske forsvarsspilleren, endre flyvningsretningen og lande til høyre for det danske målet – 1:0.

I det andre målet i pausen lot tatardansker ansiktet være alene med sin keeper Sebastian Lady, som ble smart brukt av slovaken til å sende pucken på den tafatte siden – 2:0.

Den 22. nådde slovakene 3:0, da Pavols Regenda ble stående uten tilsyn foran målet og slo damen. I det 33. minutt scoret Mislavs Rosandičs det fjerde målet, men i det 39. minutt ble det femte målet scoret av Jurajs Slafkovskis – 5:0.

I det åttende minuttet av tredje periode hentet Joachim Blihfeld et mål, men med 63 sekunder igjen scoret Simon Nemec 6:1 og 41 sekunder før duellens slutt tok Regnda flertallet for å fastslå sluttresultatet.

Nemecs avslutter kampen med et mål og tre målgivende pasninger.

I dagens første kamp i denne gruppen, beseiret Sveits Tyskland i kullene etter kampen med 4: 3 (1: 2, 2: 0, 0: 1, 0: 0, 1: 0).

I gruppe A vil Canada og Frankrike ta feltet klokken 20.20.

Sveits endte først i Helsinki-gruppen med 20 poeng, mens Tyskland ble nummer to med 16 poeng. Det er 12 poeng til Canada, som har spilt seks kamper, samt Slovakia og Danmark, som har spilt syv kamper. Frankrike scoret fem poeng, mens Kasakhstan med tre poeng og Italia med ett poeng allerede har fullført mesterskapet.

Gruppe B vant Norge 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) i USA.

Det er allerede kjent at duellen mellom USA og Sveits er i kvartfinalen.

Ved midten av det åttende minuttet sto Ryan Hartman og Matthew Boldy 2-0 i favør USA. Etter den første perioden erstattet Jeremy Straight Strauss Mann.

Andreas Martinsens tok igjen et mål i det 23. minutt, men i det 29. minutt gjenopprettet Ben Maiers tomålsledelsen til fordel for USA – 3:1. I det andre minuttet av tredje periode reduserte Daniel Roxett den amerikanske ledelsen nok en gang, men i siste minutt av ordinær tid kastet Sean Ferel pucken i det åpne målet – 4:2.

I dagens første kamp i gruppe B slapp Latvia til Sverige med 0: 1 (0: 0, 0: 1, 0: 0) uten å kvalifisere seg til sluttspillet.

20.20 møtes Finland og Tsjekkia i Tammerfors på hockeykanalen 360TV.

I gruppe B tok Sverige ledelsen med 18 poeng etter syv kamper, Finland fikk 16 poeng på seks kamper og Tsjekkia og USA fikk hver 13 poeng. Latvia lå bak de fire beste med åtte poeng på sju kamper, Østerrike med sju poeng, Norge med fem poeng og Storbritannia med ett poeng på sju dueller.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, åtte enheter hver, som garanterer syv kamper for hvert lag i undergruppekonkurransen. Etter en runde med gruppekamper vil de fire beste lagene fra hver undergruppe fortsette å kjempe om medaljer i kvartfinalen, mens de svakeste lagene i turneringen forlater den sterkeste divisjonen i fjor, med Slovenia og Ungarn i topp 16. neste år.