For latviske innebandyspillere garanterer seier over danskene deltakelse i finalen i verdensmesterskapet/kunst

Artūrs Jurševskis og Lukass Eldholm fikk prisen for beste spiller.

På slutten av det tredje minuttet ga Matthias Glass danskene ledelsen fra mål, men Kalle Tamminens nådde 2:0 etter nok et halvt minutt. Pēteris Trekše fikk igjen et mål med et skudd på mål etter en sving rundt aksen hans mindre enn et minutt etter pasningen fra Artis Raitums – 1: 2. Forsvarsspiller Artūrs Jurševskis – 2: 2.

Luke Eldholm ble kåret til å lede Danmark på 14 minutter etter Trekses avslag. I starten av andre periode, etter Andris Rajecks innkast, traff ballen den danske målstolpen, men i angrep 4:2 etter solotrekket nådde den forsvarsspiller Jonas Nordheim. Kaspers Kajgārds tok igjen keeper Jānis Salcevičs i en 5:2-gang alene. 3: 5 minutter og ni sekunder før andre pause, hentet Rolands Kovaļevskis ballen blokkert av den danske keeper Emil Brixagger.

I det 39. minutt gjorde Kovalevskis et frispark, og sendte ballen i mål i øvre venstre hjørne, men i det 42. minutt vant Morics Krūmiņš flertallet. I det 42. minutt ga Trekše fra venstre side av banen Latvia ledelsen for første gang i kampen, men i siste liten ble straffeskuddet satt inn av Trekše – 7:5.

På det latviske landslaget har Trekše samlet fem (3 + 2) poeng, men i Jurševskis har han totalt tre (1 + 2) poeng.

Danskene har mål og pasninger for Tamminen og Eldholm.

På mål spratt Salcevič 17 skudd, men Brixagers klarte 33 skudd.

I den andre kampen i undergruppen EUR1 B torsdag trakk Ukraina uavgjort mot Island – 8:8.

Det har allerede blitt rapportert at Latvia startet turneringen onsdag, og ødela det ukrainske landslaget med 22:0, men Danmark slo Island med 8:2.

Torsdag, i undergruppe A til Valmiera, tapte Nederland mot Storbritannia med 3:5, men Finland beseiret Estland med 7:2.

I EUR2-turneringen på Kocēni Sports House slo Frankrike Ungarn 7:4 i undergruppe C og Norge slo Belgia og Polen 4:2 med Liechtenstein 12:1 i undergruppe D.

I EUR3-kampen i den italienske byen Chelano i undergruppe E, slo Slovenia Spania 10:2 torsdag, mens Tsjekkia slo hjemmelaget 10:1.

I undergruppe F beseiret Østerrike Elfenbenskysten 28:2, mens Slovakia beseiret Tyskland 8:2.

I kvalifiseringsturneringer fortsetter det internasjonale innebandyforbundet (IFF) å teste det nye «Future of Floorball»-konseptet, som betyr at spilletiden forkortes (3×15 minutter) og kun 17 spillere og fem spillere kan delta.

Det latviske landslaget skal spille EUR1-turneringen i Valmiera, hvor de skal utfordre innebandyene til Danmark, Island og Ukraina, mens i andre runde skal landslagene til Finland, Estland, Holland og Storbritannia konkurrere.

Latviske innebandyspillere skal konkurrere med Island 27. mai, men turneringen avsluttes 28. mai med kamp om en plass i turneringen.

De europeiske landslagene konkurrerer om ti billetter til finalen, som vil kvalifisere seg til turneringene EUR1, EUR2 og EUR3 i hver gruppe (seks nasjonale) og landslagene i duellen mellom andreplassene (tre nasjonale), samt en av de beste taperne i disse spillene, score i undergruppespillene.

Det er påmeldt 36 mestere til kvalifiseringen, én mer enn i forrige syklus. 24 av dem representerer Europa, ni representerer Asia og Oseania, to representerer Amerika og en representerer Afrika.

16 landslag skal delta i finalen i verdensmesterskapet. Deltakelsen er allerede sikret av de sveitsiske vertene, som får selskap av ti andre europeiske lag. Amerika vil være representert med ett lag og Asia og Oseania med fire. Elfenbenskysten, den eneste representanten for det afrikanske kontinentet, vil kjempe for et veiskilt i den europeiske sonen.

VM-finalen finner sted fra 5. til 13. november i de sveitsiske byene Zürich og Winterthur. Denne gangen vil mesterne bli kåret en måned tidligere enn vanlig, slik at turneringen ikke overlapper med verdensmesterskapet i 2022.