Før kampen med Latvia slo tsjekkerne Kasakhstan overbevisende

Tsjekkia slo Kasakhstan 5:1 (2:0, 0:1, 3:0) i undergruppe B-kamp.

Jakub Zboržils scoret Tsjekkias første mål i de samme lagoppstillingene, men Dominik Kubálik doblet den tsjekkiske ledelsen i flertall.

I andre periode sendte Maksims Muhametov pucken inn i det tsjekkiske målet, og beholdt håpet om comeback, men i den siste tredjedelen klarte tsjekkerne å slå Kasakhstan-keeperen tre ganger, Lukas Sedlák, Jan Koštalek og Kubalik var nøyaktige.

I undergruppe B har Canada, Sveits og Tsjekkia seks poeng, Slovakia vant tre poeng, Kasakhstan har to poeng, Norge har ett poeng, men Slovenia og Latvia har ingen poeng.

I mellomtiden, i undergruppe A-kampen, vant Sverige 5-0 (1-0, 2-0, 2-0) over Østerrike.

I første periode scoret Per Lindholm for Sverige, Markus Sorensen og Patrik Nemet scoret i andre periode og i de siste 20 minuttene scoret Leo Karlsson og Dennis Everberg for østerrikerne.

Det svenske målet ble forsvart av Jesper Volsted, som reddet 18 skudd, mens den østerrikske målvakten Bernhard Starkbaum gjorde 27 skudd.

I undergruppe A har USA og Sverige tatt seks poeng, Danmark har fem poeng, Finland og Frankrike har tre poeng hver, Østerrike har ett poeng, men Tyskland og Ungarn er fortsatt poengløse.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe fortsetter sin medaljekamp i kvartfinalen, mens de svakere lagene i begge grupper forlater den sterkere divisjonen, med Polen og Storbritannia i topp 16 neste år.

I fjor vant finnene verdensmesterskapet, og slo Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap av de finske byene Tammerfors og Riga, varer til 28. mai.