Etter en tøff start beseirer de latviske volleyballspillerne ungarerne i den siste kampen i Silver League. Hovedhendelser / Artikkel

Returkampen går søndag i Riga, ved idrettshallen «Daugava». I tilfelle uavgjort i summen av to kamper, vil vinneren av Riga bli avgjort i det gylne settet.

Renārs Pauls Jansons bidro til Latvias første seier i finalen med 22 poeng, Kristaps Šmits la til 19 poeng og Atvaras Ozoliņas scoret 15 poeng.

Episoder av den første serien

Ungarerne, med dedikasjon i forsvar og gode serveringer, scoret 14:7 i første sett, og ga Latvia en så alvorlig test for første gang i turneringen. Det ungarske landslaget holdt en sikker ledelse og var overlegne i første sett med 25:17.

Episoder av den andre serien

Latverne startet det andre settet mer vellykket, og tvang motstanderne til å gjøre flere feil og tok ledelsen 10:4. Latvias angrep ble fullført med en effektiv blokkering og laget jobbet i en helt annen stemning. Jansons samlet poeng i angrepet, og inspirert av den produktive prestasjonen tillot ikke de latviske volleyballspillerne motstanderne å ta igjen, og avsluttet settet med et meget overbevisende resultat på 25:10.

Episoder av den tredje serien

I begynnelsen av tredje sett ledet imidlertid ungarerne 5:2. Det latviske landslaget utlignet raskt (7:7) og i fortsettelsen av settet fortsatte kampen punkt for punkt, helt til gjestene tok ledelsen 18:14 med et produktivt gjennombrudd. Hjemmelaget klarte imidlertid å levere en mer intens finale, der de latviske volleyballspillerne vant med 25:21.

Episoder av den fjerde serien

Taktisk sett tillot det mangefasetterte spillet i angrep det latviske landslaget å nå 10:5 i det fjerde settet, og all innsats fra hjemmelaget for å slå tilbake ga ikke mye. Latvernes fordel allerede midt i settet bekreftet klart at seieren skulle gå til gjestene. På slutten av settet var stillingen 25:11.

Det latviske landslaget, ledet av trener Michal Gogol, har vunnet tre sett i alle tidligere Silver League-kamper. Ungarerne på sin side klarte fem seire på seks kamper, det eneste tapet var i den første semifinalen borte mot Kypros, men de fikk revansje i andre omgang og sikret seg en samlet seier i gullsettet.

14 volleyballspillere dro til Ungarn som en del av det latviske landslaget. I begge finalene venter trener Gogol på laget for en seriøs test mot energiske og tekniske motstandere.