Estlanderne dominerer baltisk langrennsmesterskap, Ošiņa og Vanadziņi vinner ungdomsgruppen – Friidrett – Sportacentrs.com

I fjor var Latvia best blant de baltiske landene, og oppnådde åtte individuelle seire, inkludert to i juniorene (Artūrs Lapiņš og Kamilla Vanadziņa) og en i voksengruppen (Uģis Jocis). I år klarte de latviske rytterne å vinne bare i ungdomsgruppene, og oppnådde de tre høyeste suksessene sammen.

I år startet mesterskapet med oppstart av yngste aldersklasse (U16) for gutter og jenter. Som det har skjedd mer enn én gang i år, deltok tvillingene Sibilla og Rudolfs Vanadziņi i konkurransen og vant også. Sibylla fullførte den to kilometer lange distansen på 7:17 og Rudolph på 6:33. Dessuten okkuperte guttene våre i denne aldersgruppen hele pallen, da Emil Matias Reinfeld ble nummer to – 6:39, ikke langt bak vinneren, mens Rihard Sitniks stengte bak Emil på tredjeplass – 6:41. I mellomtiden, blant jentene, var den nest beste latviske triatleten Beāte Jansone, som kjempet hardt om 4. plassen med flere konkurrenter, men til slutt endte på sjuende.

Nok en trippel suksess for de unge latviske rytterne fulgte umiddelbart. Mens de unge kvinnene (U18) gjentok fjorårets suksess, vant bronsevinneren Austra Ošiņa i European Youth Olympic Festival den tre kilometer lange distansen med tiden 11:04. På pallen var også Amanda Valtas – 11:27 og Alice Petrova – 11:56. Da hadde også de latviske løperne et betydelig overtak på esterne i lagkonkurransen – 62:39.

Dessverre var påfølgende kjøringer ikke særlig vellykkede. For ungdom (U18) endte Kārlis Ancāns kun på niendeplass i 4 km-løpet – 15:06. Vinner Gregoras Rasvas (Estland) sitt resultat var bedre med over ett minutt – 13:49. Våre juniorer kjempet hardt om seieren på distansen 4 km med litauen Karolina Bliujuti, som kom først i mål med resultatet 15:37 Denne gangen andre Valerija Curikova – 15:49 og tredje – Evelina Krista Sitnik – 16:16 Ošiņa og Valtas ville hatt utmerkede sjanser til å ta de to første plassene også i juniorkonkurransen. I lagkampen var de latviske løperne (88 p.) fortsatt foran esterne på det tidspunktet – 72 p.

Så kom seirene til de estiske løperne over tre påfølgende distanser: Jurgens Jonas for juniorene (6 km – 20:22); for kvinner Laura Māsika (6 km – 23:25), samt for menn i distansen 8 km Leonids Latsepovs (26:13). Den eneste medaljen – bronseprisen – ble vunnet av Jeļena Ābele -23:34, veldig nær p Edgars Šumskis, som vant plassen, og Lauris Grīniņš for juniorer (5. plass – 21:34). Dessverre har Latvias hovedhåp i denne gruppen, Roberts Glazers, reist.

I lagkampen en meget overbevisende seier for estiske løpere – 137 poeng. og fire individuelle seire, 118 poeng for Latvia. og tre seire, men for Litauen 105 p. og en seier.