Ekstremt sjelden Tatra 603-1 på sorte plater selges i Norge. Hva blir det neste?


© Levert av Spider’s Web


Denne historien passer til enhver annen bok om klassikernes eventyr som jeg ikke kommer til å skrive, men jeg kunne. Her i Norge var Tatra 603-1 i salg på tavler i Warszawa et øyeblikk.

Vennen min er en fanatiker av Tatras. Hele leiligheten osv. I alle fall, som en fanatiker av Tatras, følger han kunngjøringene med bilene til dette merket, ikke bare i Polen, men også i hele Europa. En dag ble han sjokkert over å se i norske annonser den svært sjeldne Tatra 603 fra den første serien (de såkalte tre lampene – med sentralreflektor), men ombygget til en nyere front. Tilsynelatende ble Tatra 603 i sin opprinnelige form på slutten av 1950-tallet og et sett med lys med tre lamper på et tidspunkt ulovlig, og eierne ble tvunget til å konvertere til en ny front.tatra 603 til salgs


© Levert av Autoblog.pl
tatra 603 til salgs

Og dette er bilen som ble vist i Norge.

WGH 2190 er Warszawa-Mokotów, utgitt i 1990. Så i 1990 kjøpte noen i Mokotów Tatra, sannsynligvis i en tilstand av nåde, og sendte den til garasjen. Om å gjemme seg et sted i Mokotów Tatra, Jeg hørte det et par ganger, men jeg har alltid trodd det var sparkel på hjul, akkurat som jeg lenge ikke har trodd på en perfekt Volkswagen 1600 L i en Mokotów-garasje, men siden jeg fant den, vil jeg tro alt (har sorte WAD-plater). Jeg vil ikke snakke om denne Fiat 128, selv om Mokotów …

Dette er en vakker historie med den Tatraen

Det startet et sted i Norge med en startpris på 2500 PLN (!). Eieren opplyste at platen er svak, men motoren er veldig bra. Unødvendig å si overstiger verdien av slike Tatras ganske betydelig 2500 PLN. Selgeren bestemte seg imidlertid for å arrangere en auksjon, som ble avsluttet da han var fornøyd med tilbudet. Jeg skal ikke fortelle deg hvor mye Tatra endret eier, men det var et latterlig lavt tall for en slik bil.

Tatra 603 til salgs var kortvarig. Foreløpig har bilen forlatt Larvik i ukjent retning

Tatra med polsk historie skal til Polen? Det er ikke kjent. Imidlertid er jeg sikker på at dette ikke er slutten på historien hans. Jeg tviler på at kjøperen vil planlegge en langvarig og ekstremt kostbar renovering. Jeg vedder heller på at han vil få en god deal og raskt jage den mye dyrere bilen. Noe det helt sikkert vil lykkes med, for verdien av disse Tatraene er enorm, og etter en eventuell restrukturering vil den være astronomisk. Som en venn av fjellklatrer fortalte meg, forekommer ikke 603-er ved produksjonsstart faktisk i naturen. Det er så få av dem igjen at samlere nesten aldri blir kvitt dem. På 60- eller 70-tallet er fenomenet med erstatning av kropper med nyere vanlig. Tatrafjellene var statseide biler og da de etter 7-10 års drift begynte å ruste, ble de brakt til fabrikken for å «erstatte kennelen». Der ble det ganske enkelt montert nye utvendige elementer og så ble tidlig 603-tallet irreversibelt til slutten av 603. Av denne grunn er det praktisk talt umulig å finne eksemplarer fra produksjonsstart i original stand.

Jeg skrev til mannen som sendte meg bildene av Tatrafjellene, men så langt har jeg ikke fått noe svar. Hvis for eksempel noen hadde kunnskap:

hvem har kjøpt denne bilen og hvor skal den, hva er dens tidligere polsk-norske historie eller noe sånt

La meg skrive det i en kommentar eller på e-posten min: zlomnik@zlomnik.pl.

Gratis!

Stanford Bone

"Typisk alkoholutøver. Subtilt sjarmerende sosiale medier-elsker. Freelance zombie-forsker. Popkultur-banebryter."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.