Eidukai 12. plass i langrenns-VM i sprintrenn

I Eiduka-kvalifiseringen ble sprintdistansen målt på tre minutter og 21,25 sekunder, vinneren av kvalifiseringen, Emma Rybom fra Sverige, tapte 5,35 sekunder.

For sin prestasjon i kvalifiseringen tjente den latviske friidrettsutøveren 32,77 poeng fra Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Plassen i følgende konkurranser ble sikret fra topp tretti i konkurransen på 54 utøvere.

Eiduka klarte også å bryte gjennom kvartfinalebarrieren, og tok fjerdeplassen, 1,06 sekunder bak vinneren av skisporten, Sveriges Maja Dahlkvist.

I semifinalen endte den latviske skiløperen sist i konkurransen av seks utøvere, og tok 12. plass i konkurransen.

Svenskene feiret dobbeltseieren. Først var vinneren av kvalifiseringen, Emma Rybom, som gikk foran landsmannen Dahlkvist med 0,17 sekunder og norske Heidi Venga med 1,11 sekunder.

I den samlede verdenscupstillingen, etter to løp, ligger Eiduka på 18. plass med 70 poeng blant utøverne som fikk 69 poeng.

Riboma er leder med 223 poeng.

I den generelle klassifiseringen av verdenscupen, etter fem løp, inntar latvieren med 192 poeng 15. plass i konkurransen av utøvere som har scoret 97 poeng.

Norges Tirila Udnes Veng leder med 423 poeng.

På den annen side, i U23-skikonkurransen tok Eiduka førsteplassen med 192 poeng, foran Jasmina Kahara fra Finland, som har 153 poeng.

I herreløpet startet ikke de latviske utøverne, den norske skiløperen Juhanness Klēbo satte den raskeste tiden i kvalifiseringen i konkurransen med 66 deltakere på lørdag, og fullførte distansen på to minutter og 49,88 sekunder.